Foto: Publicitātes foto

Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonija šogad, 3. maijā, notiks Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, Jūrmalā, portālu "Delfi" informēja fonda pārstāve Kristīne Tjarve.

Ceremonijā tiks cildināti laureāti visās piecās apbalvojuma nominācijās, savukārt muzikālajā daļā skanēs fonda "Viegli" skaistākās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Balva "Laiks Ziedonim" tiek pasniegta jau trešo gadu pēc kārtas – Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, 3. maijā. Laureātu cildināšanas ceremonija notiks kultūrvēsturiskā piemineklī – Dzintaru koncertzālē, – kas šogad svin 80 gadu jubileju.

Imants Ziedonis Jūrmalā nodzīvojis astoņus gadus, gleznainajā kūrortpilsēta mitinājies arī pagājušā gada jubilārs – izcilais Latvijas dižgars Rainis. Abu "tikšanās" bija jau pagājušā gadā, kad apbalvošanas ceremonijā skanēja epizodes no Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju", kurai Imants Ziedonis pēc Raiņa lugas motīviem veidojis libretu. Bet 2015. gada rudenī Mākslas stacijā Dubulti norisinājās Imanta Ziedoņa grāmatas "Mūžības temperaments. Studijas par Raini" atklāšanas un fonda "Viegli" jaunā mūzikas albuma gaidīšanas svētku koncerts.

Ceremonijas režisors būs Viesturs Meikšāns. Viņš stāsta, ka šogad pasākumu gribētu veidot gan kā laureātu sveikšanas pasākumu, gan arī izskaidrot skatītājiem, kāpēc tieši Novadpētniecība, Zinātne, Bērni un jaunieši, Dzīve Literatūrā, un Tautsaimniecība ir Ziedonim svarīgas kategorijas.

"Šis pasākums būs kā stāsts par Ziedoņa idejām, par Ziedoņa laikabiedriem, kuri pulcējās ap viņu, par to, ko viņi kopā darīja un domāja, par to, ko viņi vēlējas sasniegt. Mēs vēlētos iegriezt darbības ratu. Tāpēc šī pasākuma galvenais simbols ir dzirnakmens ," skaidro režisors.

Skatuves vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Voldemārs Johansons. Skaņdarbus no "Viegli" mūzikas albumiem izpildīs fonda "Viegli" mūziķi: Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs un Jānis Holšteins-Upmanis. Ceremonijas vadītāji – Renārs Kaupers, Eva Ikstena un Jānis Holšteins-Upmanis.

"Arī šogad mēs sniegsim iespēju ikvienam interesentam sekot līdzi ceremonijai ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio 1 tiešraižu palīdzību. Savukārt tos, kuri vēlas izbaudīt šo svētku atmosfēru klātienē, aicinām iegādāties biļetes ekase.lv, šādā veidā atbalsot apbalvojuma "Laiks Ziedonim" norisi," aicina Ināra Kehre, fonda "Viegli" vadītāja.

Katrs no pieciem laureātiem saņems mākslinieces Olgas Šilovas darināto statueti un naudas balvu 3000 eiro apmērā, ko nodrošina mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties interneta vietnē Ekase.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!