Foto: LETA

Laista klajā grāmata "Remix... Pie laika", kurā izstāstīts stāsts par pirmo starptautiski zināmāko latviešu populārās mūzikas grupu "Remix", informē SIA "Upe tuviem un tāliem" pārstāve Iveta Mielava.

Muzikālajā apvienībā "Remix" spēlēja izcili sava žanra profesionāļi - Aivars Hermanis, Uldis Marhilēvičs, Vilnis Krieviņš, Rodrigo Fomins, Jevgēņijs Ščapovs un Eduards Glotovs.

Grupa neaprobežojās tikai ar poproka stila dziesmu izpildīšanu, tā koncertos atskaņoja arī instrumentālu džezroku un ar šo programmu kļuva pazīstama ārpus Latvijas - Norvēģijā, Polijā, Vācijā, Somijā, Zviedrijā, un arī Krievijā, kur, kopš Igo Fomina uzvaras Vissavienības jauno dziedātāju konkursā "Jūrmala '86", bija viena no pieprasītākajām latviešu precēm Krievijas mūzikas tirgū.

"Remix" beidza savu darbību 1992. gadā, kad pēc menedžmenta līguma noslēgšanas ar ASV kompāniju "AM RE Managers" mūziķi gadu uzturējās ASV, un pakāpeniski transformējās par grupu "Rīga".

Grāmatu sarakstījis pieredzējušais mūzikas žurnālists Māris Papēdis. Tā kā "Remix" aktīvā darbība norisinājās arī Latvijai ļoti interesantā laikā, tad caur mūzikas dzīves notikumiem iespējams atcerēties arī tā laika Latvijas kultūras dzīves personības, notikumus un viņu lomu turpmākajā kultūrvides attīstībā. Teksts papildināts ne tikai ar bagātīgu foto materiālu, bet arī detalizētu grupas dalībnieku darbības hroniku un diskogrāfiju.

Grāmata "Remix... Pie laika" izdota, pateicoties "Biļešu paradīzes" vadītāja, savulaik "Remix" direktora un aktīva populārās mūzikas dzīves kuratora Ērika Naļivaiko atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!