Otrdien, 25. novembrī plkst. 17 tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" tiks atklāta karikatūras mākslai veltīta izstāde Baltijas valstu karikatūra, kurā būs skatāmi Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Krievijas talantīgāko karikatūristu mākslas darbi. Izstādē iekļautas Latvijā populārāko karikatūristu Gata Šļūkas, Zemgus Zaharāna un Ernesta Kļaviņa izteiksmīgākās karikatūras.

Karikatūras izstādē būs skatāmi deviņpadsmit mākslinieku darbi, kuri izstādes veidotājiem nodevuši viņuprāt izteiksmīgākos un sava zīmēšanas stila raksturīgākos darbus. To organizē Gdaņskas Baltijas Jūras kultūras centrs un Humora galerija.

Pirmoreiz skatījumam starptautisko karikatūras mākslinieku darbi tika nodoti Gdaņskas pilsētas iedzīvotājiem, vēlāk tā viesojās Kauņā, savukārt no 25. novembra līdz 10. decembrim tā būs skatāma Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

Iespējami dažādo karikatūras mākslu izstādes apmeklētāji varēs iepazīt caur darbiem, kas ir atklāti, brīvdomīgi un spējīgi iedvesmot vai pat ietekmēt.

Savu māksliniecisko skatījumu par karikatūru izstādei nodevuši populārākie karikatūras mākslinieki Latvijā Zemgus Zaharāns, Gatis Šļūka un Ernests Kļaviņš, Lietuvas pārstāvji Alvydas Jonaitis, Vladimiras Beresniovas, Saulius Medžionis, Edmundas Unguraitis, mākslinieki no Igaunijas Erki Evestus, Hugo Hiibus, Priit Koopel, Tarmo Vaarmets, kā arī talantīgākie karikatūristi no Polijas Grzegorz Szumowski, Slawomir Luczynski, Pawel Kuczynski, Jerzy Gluszek un Krievijas – Viktors Bogorads, Andrejs Popovs, Aleksandrs Sergejevs un Vjačeslavs Šilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!