Otrdien, 28. aprīlī, plkst. 19:00 Rīgas Doma Kapitula zālē "Satori" un "Mans Doms" lekciju ciklā "Domā un dalies" notiks literatūrzinātnieka Jāņa Ozoliņa lekcija "Kas ir naratīvs?". Cikla lekcijas ikvienam interesentam ir iespējams apmeklēt klātienē bez maksas, savukārt pēc tam tās video formātā varēs vērot portālā "Satori".

"Tikai pēdējo sešu gadu desmitu laikā naratīva jeb stāstījuma jēdziens kļuvis par patstāvīgu pētījuma objektu. Humanitāro zinātņu teorētiķus, kurus šobrīd uzskatām par stāstījuma teorijas dibinātājiem, naratīvs sākotnēji interesēja atsevišķu literāro žanru kontekstā. Naratīvu no literatūras teorijai piederīga izpētes lauka nošķīra franču strukturālisti, panākot, ka tas tiek atzīts par semiotisku fenomenu, ko neierobežo atšķirīgas disciplīnas un mediji," vēsta pasākuma organizatori. 

"Cenšoties izskaidrot naratīva jēdzienu, neizbēgami jāatgriežas sākuma punktā. Šīs lekcijas mērķis ir iezīmēt naratīva jēdziena izpratnes ģenēzi, balstoties teorētiskos uzstādījumos un praksēs, kuras visplašāk skārusi stāstījuma teorija, kā arī piedāvāt skaidrojumu, kāpēc latviešu valodā naratīvu var visprecīzāk tulkot kā stāstījumu," stāsta organizatori.

Šī būs ceturtā lekcija biedrības "Ascendum" projektu - interneta žurnāla "Satori" un sabiedriskās kustības "Mans Doms" - rīkotajā lekciju ciklā "Domā un dalies", ko aprīlī otrdienu vakaros bez maksas iespējams apmeklēt Rīgas Doma Kapitula zālē. Līdz šim lekcijas jau nolasījuši psihologs Reinis Lazda un dzejniece, literatūrzinātniece Anna Auziņa un teātra kritiķe un zinātniece Silvija Radzobe. Ar visām ciklā nolasītajām lekcijām pēc tam video formātā būs iespējams iepazīties interneta žurnālā "Satori.".

"Cilvēces kultūras vēsturi vienmēr ir virzījusi spēja dalīties ar iegūtajām zināšanām. Lekciju ciklā "Domā un dalies" interneta žurnāla "Satori" autori stāstīs par to, ko ir uzzinājuši un sapratuši, darbojoties visdažādākajās nozarēs, šādi dodot iespēju arī klausītājiem piedalīties aizraujošajā izziņas, atklāsmes un kopīgās pieredzes apzināšanas procesā," par lekciju ciklu stāsta interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!