Foto: Publicitātes attēli

Otrdien, 21. aprīlī, plkst. 19 Rīgas Doma Kapitula zālē "Satori.lv" un "Mans Doms" lekciju ciklā "Domā un dalies" notiks teātra kritiķes Silvijas Radzobes lekcija "Vai Aleksandrs Čaks sirdī bija komunists?". Cikla lekcijas ikvienam interesentam ir iespējams apmeklēt klātienē bez maksas, savukārt pēc tam tās video formātā varēs vērot "Satori.lv", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Teātra zinātnieces un kritiķes Silvijas Radzobes lekcija "Vai Aleksandrs Čaks sirdī bija komunists?", kas sagatavota īpaši "Satori.lv" un "Mans Doms" veidotajam ciklam "Domā un dalies", būs veltīta dzejnieka Aleksandra Čaka politiskajām aktivitātēm Pilsoņu kara laikā Saranskā, kur jaunais Čaks ne tikai iestājas Komunistiskajā partijā, bet arī kļuva par veiksmīgu aktīvistu ideoloģiskā darba frontē – gan kā vietējās avīzes "Komunistiskais Ceļš" atbildīgais redaktors un autors, gan kā aģitācijas-propagandas daļas vadītājs.

21. aprīļa lekcijā tiks analizēti iepriekš zinātniskajā apritē nezināmi dokumenti, un uzmanība tiks pievērsta arī A. Čaka aktivitātēm cīņā ar šauteni rokā. Silvijas Radzobe izteiks apsvērumus par A. Čaka jaunības gadu komunistiski ievirzītās darbības sakariem ar viņa vēlāko jaunradi – gan Latvijas Republikas laikā, gan padomju okupācijas periodā.

Šī būs trešā lekcija biedrības "Ascendum" projektu – interneta žurnāla "Satori.lv" un sabiedriskās kustības "Mans Doms" – rīkotajā lekciju ciklā "Domā un dalies", ko aprīlī otrdienu vakaros bez maksas iespējams apmeklēt Rīgas Doma Kapitula zālē. Līdz šim lekcijas jau nolasījuši psihologs Reinis Lazda un dzejniece, literatūrzinātniece Anna Auziņa, savukārt nākamnedēļ, 28. aprīlī, cikla pavasara sezonas pēdējo lekciju nolasīs literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, kas centīsies atbildēt uz jautājumu "Kas ir naratīvs?". Ar visām ciklā nolasītajām lekcijām pēc tam video formātā būs iespējams iepazīties "Satori.lv".

"Cilvēces kultūras vēsturi vienmēr ir virzījusi spēja dalīties ar iegūtajām zināšanām. Lekciju ciklā "Domā un dalies" interneta žurnāla "Satori.lv" autori stāstīs par to, ko ir uzzinājuši un sapratuši, darbojoties visdažādākajās nozarēs, šādi dodot iespēju arī klausītājiem piedalīties aizraujošajā izziņas, atklāsmes un kopīgās pieredzes apzināšanas procesā," par lekciju ciklu stāsta "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!