Festivālā "Francijas pavasaris" 14.aprīlī Lielajā ģildē koncertēs franču mūziķu brāļi Belmondo un valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā, informēja "Latvijas koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.
Koncertā skanēs 20.gadsimta franču mūzikas aranžējumi no džeza līdz klasikai. Tiks atskaņoti Lionela Belmondo un Jusefa A. Latīfa skaņdarbi, kā arī Gabriela Forē, Olivjē Mesiāna, Marsela Diprē, Lilī Bulanžē un Gastona Litēza mūzika Lionela Belmondo un Kristofa Dal Saso aranžējumā.

Piecas mūzikas balvas divu gadu laikā - tāds ir brāļu Belmondo sasniegums. Lionels spēlē saksofonu un Stefans - trompeti. Disks "Hymne au Soleil" ("Himna saulei"), kurā Belmondo atskaņo Lilī Bulanžē, Morisa Diriflē un Morisa Ravela mūziku, 2004.gadā kļuva par divkārtēju prestižās džeza balvas "Victoires du jazz" laureātu. Pēc šī triumfa priekšplānā izvirzījās Stefans Belmondo ar albumu "Wonderland" ("Brīnumainā pasaule"), kas 2005.gadā tika atzīts par franču gada džeza albumu.

Brāļu Belmondo un valsts akadēmiskā kora Latvija tikšanās ļaus atklāt jaunu pieeju Lilī Bulanžē mūzikai un franču ērģeļmūzikai, vienlaikus paliekot uzticīgiem skaņdarbu oriģinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!