No 24. marta līdz 7. aprīlim Likteņdārzs aicina piedalīties akcijā "Ieraksti savu vārdu Latvijā!". Tā ir iespēja iekalt Latvijas laukakmenī savu, tuvinieku vai draugu vārdus, portālu "Delfi" informē "Kokneses fonda" pārstāvji.

Latvijas laukakmeņu bruģis tiek ieklāts Likteņdārza draugu alejā, kas ved uz dārza centrālo daļu – amfiteātri pie Daugavas. Alejas izveidei nepieciešami 113 000 bruģakmeņu. Šobrīd ir ieklāti 18 265 bruģakmeņi jeb 20% no ceļa.

Likteņdārza bruģakmens kļuvis par īpašu dāvanu dzimtām un cilvēkiem nozīmīgos brīžos.Kā atzīst viena no ziedotājām, finansiste Ilze Jurkāne, iegravēt savu vārdu Likteņdārza bruģakmenī ir iespēja to ierakstīt mūžībā. Viņa pieder to Likteņdārza atbalstītāju pulkam, kuri dāvina bruģakmeni gan tuviniekiem, gan draugiem, gan biznesa partneriem. Šobrīd viņa uzdāvinājusi vairāk nekā 120 bruģakmeņu.

Ikviens var reģistrēt bruģakmeni ar savu, tuvinieka vai drauga vārdu, piezvanot pa akcijas tālruni 90006060, ziedojot 15 eiro un nosaucot vārdu un uzvārdu. Bruģakmeni iespējams pasūtīt arī www.draugiem.lv, mājas lapā www.liktendarzs.lv vai ziedojot "Kokneses fonda" norēķinu kontā.

Akcijas laikā nedēļas nogalēs – 25. un 26. martā un 1. un 2. aprīlī – to būs iespēja izdarīt arī modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" un no 1. aprīļa – Likteņdārzā uz vietas.

Akcijas laikā reģistrētos bruģakmeņus plānots ieklāt līdz šā gada 17. jūnijam – Latvijas Televīzijas devītajai ziedojumu akcijai "Top Latvijas Likteņdārzs!".

Šogad Likteņdārzā turpināsies daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas un Lielā ziedu kalna būvniecība. Nozīmīgs jaunums būs digitālā ekspozīcija "Liktens gāte", kas stāstīs par Latvijas cilvēku likteņiem 20. gadsimtā.

Likteņdārzs ir unikāls vides objekts, kas top par ziedojumiem un iecerēts kā tautas dāvana Latvijai simtgadē. Tajā apvienojas izcila vides arhitektūra ar Kokneses pussalas dabas krāšņumu. Dārzu veido ābeļu aleja, ziedotāju vārdu veidotais bruģakmeņu ceļš, kas ved uz ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, un citi objekti. No skatu terases paveras panorāmas skats uz Daugavu un Kokneses baznīcu. Kā uzsver "Kokneses fonda" pārstāvji, Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, gan atceroties pagātni, gan svinot šodienu, gan domājot par rītdienu. Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija "Kokneses fonds", ko dibinājuši 14 Latvijā un ārpus tās robežām dzīvojoši ievērojami cilvēki un Kokneses pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!