Hardija Lediņa gada un starptautiskā laikmetīgās un videomākslas festivāla "Ūdensgabali" ietvaros galerijā "Noass" no 14. augusta līdz 6. septembrim notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un kultūras un mākslas projekta "Noass" organizētā izstāde "Mans video ir neredzams. Juris Boiko".

Tajā būs skatāmi Hardija Lediņa un viņa līdzgaitnieka Jura Boiko video darbi, izstādes norises laikā notiks arī Jurim Boiko veltīti pasākumi. Izstāde tiks atklāta 13. augustā plkst. 20.00 ar Roberta Gobziņa un grupas "Resnie putni" uzstāšanos, ko papildinās mākslinieces Lindas Konones video.

Izstāde ir veltīta Hardijs Lediņam tuvākajam draugam un radošajam līdzgaitniekam, NSRD dalībniekam Jurim Boiko (1954-2002). Aktualizējot mākslinieka ieguldījumu laikmetīgajā un video mākslā, izstādē "Mans video ir neredzams. Juris Boiko" tiks eksponēti Jura Boiko un Hardija Lediņa video darbi no topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas, kā arī "Noass" video arhīva. Izstādes veidotāja ir mākslas zinātniece Māra Žeikare.

Hardija Lediņa gada kuratore Solvita Krese komentē Jura Boiko nozīmi Latvijas laikmetīgajā mākslā: "Viņa vārds noteikti nav tas, kurš plašai sabiedrības daļai, domājot par Latvijas mākslas norisēm, ienāk prātā viens no pirmajiem. Bet pārsteidzoši, cik blīva ir Jura Boiko klātbūtne Latvijas laikmetīgās mākslas procesos. Var tikai apbrīnot viņa radošo diapazonu, ikreiz saminstinoties, kad jāizvēlas kāds apzīmējums viņa darbībai - mākslinieks, kas darbojies ar performancēm, akcijām, video, glezniecību, grafiku un konceptuāliem žestiem, vai arī dzejnieks, mūziķis, kultūras teorētiķis, mākslas izstāžu kurators, videofestivāla "Ūdensgabali" dibinātājs."

Izstādes ietvaros 20. augustā plkst. 18.30 Līgas Lindenbaumas vadībā notiks "Sarunu darbnīca Nr. 6. Juris Boiko un videomāksla", savukārt 25. augustā plkst. 18.30 Jurim Boiko veltīts lasījums Liānas Langas organizētā lasījumu cikla "Četri gadalaiki" ietvaros.

Izstāde "Mans video ir neredzams. Juris Boiko" bez maksas būs aplūkojama no 14. augusta līdz 6. septembrim galerijā "Noass" (AB Dambis 2), laikā no otrdienas līdz svētdienai, pulksten 11-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!