Foto: DELFI

Pirms vairāk nekā gada filmas "Romeo n'Džuljeta" tapšanas posmā ieskanējās Raimonda Paula komponētā dziesma "Lai kas arī nenotiktu", ko izpilda Marta Ritova un Emīls Balceris. Tālāk filmas muzikālo celiņu radījusi un jauniešu filmai piemērotas muzikālās tēmas risinājusi "Astro'n'aut" soliste un dziesmu autore Māra Upmane-Holšteine.

Kā portālu "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāvji, mūziķe jau vienpadsmit gadus darbojas uz Latvijas mūzikas skatuves taču šī viņai ir pirmā pieredze, rakstot mūziku filmai. Mūzikas skaņdarbi tapuši, strādājot kopā ar komponistu un mūziķi Andi Ansonu.

Māra par sadarbību ar kino režisoru saka: "Rakstīt mūziku filmai pirmo reizi bija ļoti foršs izaicinājums, un man šķiet tas, ka mēs metāmies iekšā darbā ar lielu azartu, arī ir rezultējies ļoti interesantā, citādāka skanējuma skaņas ainavā. Prieks bija strādāt tieši ar Māri, jo jutu no viņa lielu uzticību un paļaušanos, ka zinām, ko darām. Tas palīdzēja domāt pavisam brīvi. Mums arī izveidojās lieliska komanda ar Andi un pārējiem mūziķiem, kas man šķiet arī jūtams filmas mūzikas celiņa gala rezultātā."

Filmas mūzikas celiņš ir ļoti daudzveidīgs - sākot no liriskām dziesmām akustiskā versijā līdz pat hip hop un elektroniskā žanra skaņadarbiem. Mūzika raksturo un pārstāv filmas stāstā esošās divas dažādās puses - latviešus un krievus. Filmas skaņdarbam "Lec, saulīte" ir izveidots arī videoklips.

"Man vienmēr ir interesanti strādāt ar cilvēkiem, kas kaut ko dara pirmo reizi. Es Mārai piedāvāju un teicu - pamēģinām. Tā ir pilnīga brīvība, ja tev vēl nav kino mūzikas pieredzes un es arī negribēju likt kaut kādu rāmjus vai piemērus - darām tā vai līdzīgi, vienkārši iedevu noskatīties filmu. Man interesēja, kā viņa to visu redz muzikāli , jo bija skaidrs, ka mūzikai filmā jābūt un pie tam daudz," stāsta Māris Martinsons.

Filmas mūzikas tapšanā piedalījušies arī Goran Gora, elektriskā ģitāra, bass, skaņas dizains; Mārtiņš Miļevskis - bungas, perkusijas; Juris Kalnišs - elektriskā ģitāra, efekti; Arnis Račinskis (grupa Laika suns) - balss, ģitāra; Evilena Protektore ( grupa Pieneņu vīns) - balss, Mārtiņš Vaters (grupa Indygo) - balss, Deniss Bičkovskis (grupa "SVEMA" jeb "Светочувствительные материалы") - balss; Nikita Bērziņš - hip hop teksts un balss, Yakov Cheich-Sultan - Tone Tank perkusija; Aleksandrs Menšikovs - dziesmas teksts.

Filmu studija "Krukfilms" darbu pie "Romeo n'Džuljeta" uzsāka 2013.gadā un pēc divu vasaru filmēšanas perioda Jūrmalā un Rīgā filma nonāks pie skatītājiem jau šoruden. Filma paver skatījumu uz mūsdienu jauniešu attiecību līkločiem, sapņiem, cerībām un mīlestības neprognozējamību pēc Viljama Šekspīra traģēdijas "Romeo n'Džuljeta" motīviem.

Jauniešiem domātajā spēlfilmā sešpadsmitgadīgajai latvietei Džuljetai ir apnicis bezmērķīgi pavadīt dienas Jūrmalā un labākas dzīves meklējumos viņa grib doties uz Angliju kopā ar draugu Parisu. Tajā pašā pilsētā dzīvo arī deviņpadsmitgadīgais krievu puisis Romeo, kurš arī grib dzīvot labāk un sapņo par hip hop mūziķa karjeru plašajā Krievijā. Pēc nejaušas tikšanās abi jaunieši iemīlas, tomēr dažu dienu laikā abu sapņi un cerības uz labāku nākotni sagrūst vienā vakarā.

Filmas režisors ir Māris Martinsons un galvenajās lomās darbojas Germans Andrejevs, Laura Luīze Dzenīte, Gustavs Ķibilds, Aleksis Vilciņš un citi.

22. oktobra vakarā Rīgā, Kino Citadele skatītājiem būs iespēja kopā ar filmēšanas grupu svinēt filmas "Romeo n'Džuljeta" pirmizrādi. Filma kinoteātros tiks izrādīta no 23. oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!