Foto: LETA

Daļa no Dziesmu un deju svētku biļetēm būtu jāizplata caur dalībniekiem proporcionāli svētkos pārstāvētajām pašvaldībām, bet otra daļa biļešu būtu jānodod brīvā tirdzniecībā, par kuras modeļiem vēl varētu diskutēt, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda kultūras ministre Dace Melbārde, uzsverot, ka tas ir viņas personīgais viedoklis.

"Manuprāt, ir jāatrod tāds veids, ka daļu no biļetēm izplata caur dalībniekiem proporcionāli dalībnieku skaitam katrā pašvaldībā, bet otra daļa ir jānodod brīvajā tirdzniecībā, un te tiešām ir jāskatās, kurš ir tas labākais un taisnīgākais veids – vai tā ir izloze, vai pārdošana internetā vai kasēs," sacīja Melbārde.

Viņa atzīmēja, ka, nododot daļu biļešu brīvajā tirdzniecībā, būtu obligāti jāizvērtē, kas ir motivētais Dziesmu un deju svētku pasākumu apmeklētājs. "Diemžēl ne vienmēr tas ir kāds, kuram mājās ir jaudīgas IT ierīces," sacīja kultūras ministre.

Kā ziņots, 3. martā tirdzniecībā nonāca biļetes uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētkiem. Uz centrālajiem svētku pasākumiem tās tika izķertas dažu stundu laikā, bet jau drīz biļešu tirgošanas piedāvājumi par vairākkārt augstākām cenām parādījās interneta sludinājumu portālos.

Pēc tam tradicionāli aktualizējās jautājums par to, kā un pēc kādiem principiem būtu vispareizāk un taisnīgāk izplatīt par valsts budžeta līdzekļiem rīkoto svētku biļetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!