Foto: DELFI

Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) nolēmusi pārtraukt telpu nomas līgumu ar producenta Jura Millera "Rīgas koncertzāli" no 1.septembra, jo uzņēmums nemaksājot nomas maksu. "Rīgas koncertzāles" valdes loceklim Jurim Milleram šāds lēmums esot negaidīts un liekas sasteigts.

"Valde iepriekš vairākkārt bija brīdinājusi SIA "Rīgas koncertzāle" par nepieciešamību nosegt radušos parādus, kas netika izdarīts. Valdes sēdē tika izskatīts arī jautājums par koncertzāles izmantošanu kultūras pasākumu un zinātnisko konferenču turpmākai organizēšanai," paziņojusi akadēmija.

"Rīgas koncertzāles" valdes loceklim Jurim Milleram šāds lēmums esot negaidīts un liekas sasteigts. Viņaprāt, nav pamata apgalvot, ka koncertzālei būtu nomas maksas parādi.

"LZA apgalvo, ka SIA "Rīgas koncertzāle" nemaksā īri, taču noklusē būtisku faktu – uzsākot remontdarbus viens no būtiskajiem priekšnosacījumiem investīciju piesaistei bija tas, ka LZA apņēmās no 2015.gada 1.janvāra pakāpeniski kompensēt ieguldījumus, samazinot nomas maksu. LZA kopš gada sākuma ir saņēmusi savstarpējā ieskaita rēķinus, ir tos atzinusi un nav apstrīdējusi, tādēļ nav pamata apgalvot, ka koncertzālei būtu nomas maksas parādi," savu viedokli izklāsta Millers.

Pēc viņa sniegtās informācijas, koncertzāles atjaunošanā ieguldīti ap 500 000 eiro, kas ir tikai daļa no kopumā investēt nepieciešamā pusotra miljona. "Brīdī, kad tai bija jāsāk pildīt savas saistības – pakāpeniski pārņemt veiktos ieguldījumus, LZA atteicās pildīt savas saistības," klāsta Millers, kas martā vērsies tiesā.

Jau ziņots, ka pērnā gada sākumā producents Millers uzsāka sarunas par koncertzāles izveidi Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielajā zālē. Millers tolaik informēja, ka projekta kopējās izmaksas plānotas aptuveni 300 tūkstoši eiro, un projekts tiks realizēts tikai par privātiem līdzekļiem, bez pašvaldības vai valsts budžeta atbalsta. Zāles ietilpība būs vairāk nekā 700 skatītāju vietu, remonta gaitā renovēs skatītāju zāles griestus un sienu krāsojumus, nomainīs krēslus un atjaunos skatuvi un orķestra bedri.

Koncertzāle pēc labiekārtošanas tika atklāta pērn septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!