Foto: Privātais arhīvs
Mūžībā aizgājis rakstnieks, tulkotājs un mākslinieks Jāzeps Osmanis, informē piederīgie.

Osmanis dzimis 1932.gadā.

Pēdējo gadu viņa radošais vadmotīvs bijis "Ar Daugavā pasmeltu saules staru es rakstīt un gleznot varu". Osmaņa humora izjūta, gaišais dzīves redzējums ir nesis augļus - grāmatas, kuras lasījušas vairākas paaudzes. Viņa radošais devums īpaši uzrunāja bērnus.

Osmanis izdevis vairāk nekā 40 oriģinālgrāmatu bērniem un pieaugušajiem, ap 30 tulkojumu, sastādījis ap 20 grāmatu. Divu operešu libretu un daudzu dziesmu tekstu autors.

Viņš apbalvots ar Latvijas un Polijas nopelniem bagātā kultūras darbinieka goda nosaukumu. Mūžs bijis saistīts arī ar grāmatu izdošanu. Nodibinājis divus grāmatu apgādus "Sprīdītis" un "Annele", daudzus gadus bijis to vadītājs. 2007.gadā par mūža veikumu grāmatniecībā saņemta Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas goda balva "Zelta ābele".

Dzejniekam piešķirts tituls "Ķeguma lepnums 2008", 2009. gadā Jāzeps Osmanis tiek apbalvots ar LVAF "Lāčplēsis" Goda zīmi par izcilu ieguldījumu Ķeguma novada kultūras attīstībā. 2011.gadā viņam piešķirta M. Stārastes medaļa par ieguldījumu latviešu bērnu literatūrā un Daugavas savienības balva par Daugavas ielejas raksturīgo kultūras vērtību saglabāšanu un popularizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!