Foto: LETA
Trešdien, 17.septembrī, 82 gadu vecumā mūžībā aizgājis rakstnieks un vēsturnieks Arturs Heniņš, aģentūru LETA informēja Latvijas Rakstnieku savienībā.

Heniņš dzimis 1932.gada 14.jūlijā. Heniņš pēc profesijas bijis vēsturnieks, darbojies žurnālistikā un bijis daudzu vēsturiski dokumentālo romānu autors.

No 2002.gada līdz 2005.gadam Heniņš publicējis apjomīgo "Smilšu kalnu triloģiju", kuras romāni "Es, smilšu kalna jātnieks", "Smilšu kalnu virpuļos" un "Pastardiena smilšu kalnos" vēsta par laikposmu no 1893.gada līdz 1906.gadam, īpašu uzmanību pievēršot 1905.gada un 1906.gada notikumiem Rīgā.

"Ja sapulcinātu vienkopus literāros tēlus no romāniem par smilšu kalniem, par latviešu traģēdiju Krievijā 20.gadsimta 30.gados, par [latviešu virsnieku] Voldemāru Ozolu un citiem, sanāktu pilna telpa - ar autoru vidū," nekrologā raksta literatūrvēsturnieks Ilgonis Bērsons.

"Heniņa darbus raksturo prasme vēstures patiesības un likumsakarības izteikt tipiskos, individualizētos tēlos un precīzā laikmeta vides un gaisotnes notēlojumā," pauž Rakstnieku savienības sekretārs Ronalds Briedis.

Atvadīšanās no rakstnieka notiks sestdien, 20.septembrī, plkst.15 Skrundas Kultūras namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!