Foto: DELFI
Pirms mūzikas festivālu vasaras sezonas sākuma 14. jūnijā plkst.18:00 "Nabaklab" notiks lektorija "Uzskaņot prātu" otrā lekciju šoreiz par putnu dziesmām un dziesmām par putniem, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību, portālu "Delfi" informē kluba pārstāvji.

Šoreiz ikvienam būs iespēja papildināt savas zināšanas par brīvdabas festivālos dzirdamo skaņu pasauli – ornitologs Viesturs Ķerus atklās ko vairāk par to, kā putni mācās dziedāt, ko nozīmē viņu čivināšana un čiepstēšana, kā arī kāda tam visam nozīme putnu savstarpējā komunikācijā. Savukārt par tēlaināku putnu klātbūtni mūzikā vairāk pavēstīs radio "Naba" raidījuma "Mūzu muzejs" vadītāji Kristaps Zālītis un Ingus Bērziņš, pastāstot, kā putni iedvesmojuši dažādus mūziķus, tiem veidojot grupu nosaukumus, dziesmu tekstus un melodijas.

Šī lekcija būs jau otrā mūzikas kluba "Nabaklab" maijā uzsāktajam lekciju ciklam "Uzskaņot prātu", kas aplūko ar mūzikas un mākslas vidi saistītus jautājumus, piedāvājot visdažādāko nozaru praktiķu un teorētiķu skatījumu par kultūras aktualitātēm, vēsturi un pārmaiņām. Ar šo lektoriju tiek turpināta radio "Naba" aizsāktā misija, nodrošinot kvalitatīvas un daudzveidīgas radošās, galvenokārt mūzikas, telpas esamību kā alternatīvu standarta komercproduktiem kultūras pasaulē. Pēc lekcijas ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pārrunātajām tēmām.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!