Foto: Publicitātes attēls
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās deviņi darbi, kas izvēlēti Latvijas Arhitektūras balvas 2017 pusfinālam.

Deviņus pretendentus nominēja nacionālā žūrija, bet tagad izvēlēto darbu vērtēšanu uzsākusi starptautiskā žūrija, bet paralēli tam aicinām ikvienu izteikt savas domas sabiedrības balsojumā.

Nobalso par savu favorītu!

Balsojums portālā "Delfi" norisināsies no 25. aprīļa līdz 17. maija pulksten 23.59. Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšana notiks 18. maijā, K.K. fon Stricka villas dārzā.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem Latvijas Arhitektūras gada balvas pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursam bija pieteikti 46 darbi, to vidū gan sabiedriski nozīmīgi objekti, gan privātmājas, gan arī ar arhitektūru saistīti notikumi.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 programmā no 14. līdz 18. maijam Latvijā tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa, kuras ietvaros norisināsies vairāki pasākumi ar mērķi veicināt diskusiju par kultūru arhitektūras procesos, izcelt Latvijas arhitektūras izcilākos sasniegumus pēdējā gada laikā un veicināt plašākas sabiedrības iesaisti arhitektūras vidē. Šī gada Arhitektūras gada balvas vienojošā tēma ir būvkultūra – kādēļ nepieciešama laba un kulturāla arhitektūra, un kāda ir ikviena cilvēka nozīme kulturālas vides veidošanā.

Arhitektūras nedēļas būtiskākie notikumi: nominantu izstādes atklāšana un publiska diskusija nedēļas iesākumā, kā arī industrijas profesionāļu atvērtās lekcijas, kuras notiks 18. maijā, un tām Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 svinīgā pasniegšanas ceremonija.

Latvijas Arhitektūras gada balvu pasniedz Latvijas Arhitektu savienībā sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, un tas ir nozīmīgākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!