Starptautiskā laikmetīgās mākslas foruma "Baltā nakts 2010" rīkotāji piedāvā noskatīties video sižetus ar un par "Raudu koriem" citās zemēs.

Sižetus skatieties arī šeit.

Raudu koris Helsinkos

Raudu koris Birmingemā

Raudu koris Tokijā

Pirmais "Raudu koris" (The Complains Choir) radās 2005. gadā Helsinkos, ko izveidoja divi mākslinieki: Tellervo Kaleinena (Tellervo Kalleinen) un Olivers Kohta-Kalleinens (Oliver Kochta-Kalleinen). Kopš pirmā koncerta "Raudu koris" ir kļuvis par starptautisku kustību – šādas sadziedāšanās rīkotas dažādās pasaules pilsētās - Helsinkos, Birmingemā, Hamburgā, Kopenhāgenā, Budapeštā, Florencē, Ļubļanā, Bāzelē, Jeruzalemē, Vrotslavā, Santpēterburgā, Čikāgā, Vankūverā un Melnburnā.

Kā iepriekš ziņots, neatkarīgais teātris "United Intimacy" aicina ikvienu dziedāt gribētāju vai grūtsirdības mākto pieteikties "Rīgas Raudu kora" izveidei.

Cilvēka dabā ir būt neapmierinātiem - mēs sūdzamies par daudz un dažādām lietām! "Raudu koris" ir veids, kā šo neapmierinātību pārvērst radošā enerģijā. Ikdienišķās sūdzības kopīgiem spēkiem tiks pārveidotas sacerētā kora dziesmā, ko koris prezentēs foruma "Baltā Nakts 2010" laikā.

Dalība korī ir bez ierobežojumiem, īpaša dziedātprasme nav nepieciešama. Lai pieteiktos, ir vajadzīga tikai sūdzība un vēlēšanās tajā dalīties ar pārējiem. Ja gribat izdziedāt savu sūdzību kolektīvi, līdz 19. jūlijam sūtiet savu vārdu, sūdzību un kontakttālruni uz e-pastu: koris@unitedintimacy.lv. Ja ir jautājumi, zvaniet +371 26323985! Raudu kora mēģinājumi notiks augustā, 1 - 2 reizes nedēļā, Ģertrūdes ielas teātrī.

Kā ziņots, mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2010" šogad notiks naktī no 4. uz 5. septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!