Foto: LETA

Portāls "Delfi" un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicināja piedalīties publikas balsojumā grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele" un izvēlēties skaistāko pagājušā gadā Latvijā izdoto grāmatu.

Balsojums portālā "Delfi" norisinājās no 1. marta līdz 2. aprīlim (ieskaitot). No vienas IP adreses 24 stundu laikā tika pieņemts tikai viens balsojums par vienu no nominantiem.

Tā kā sadalījumam pa kategorijām publiskajā balsojumā nav nozīmes, grāmatu secība balsojumā ir nejauša. Iepazīties ar "Zelta ābeles 2010" konkursā nominēto grāmatu sarakstu pēc kategorijām var šeit. Savukārt grāmatu vāciņi lielākā formātā apskatāmi zem balsojuma.

Grāmatu mākslas konkurss "Zelta ābele" šogad atzīmē apaļu – 20 gadu jubileju. Svinības savu kulmināciju sasniegs 4. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijā, kad konkursa noslēguma ceremonijā tiks sadalītas galvenās balvas un akadēmijas aulā atklās vērienīgu izstādi "Konkurss "Zelta ābele". Atjaunotās Latvijas grāmatu māksla 20 gados". Izstādi varēs apskatīt no 4. līdz 25. aprīlim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!