Foto: F64
Piektdien, 22. februārī, no pulksten 20 līdz pulksten sešiem notiks Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 75.karnevāls ar saukli "Labvakar, dāmas un kungi". Ieeja no pulksten 19, portālu "Delfi" informē LMA preses pārstāvji.

Šogad karnevāla viesus gaida plašs mūzikas klāsts – no klasiskās un akadēmiskās mūzikas skaņām ēkas pirmajā stāvā, līdz iespējai ceļot tehno un elektro mūzikas ritmos akadēmijas augstākajos stāvos. Pasākumā uzstāsies pašmāju džezmeņi Deniss Paškevičs ar projektu "Funk Terapy", filmas "Sapņu komanda" skaņu celiņa ierakstītāji, "Retro Limited", "Very Cool People", "Peach Rockets", "Bunch of Gentlemen", "The Coconuts", "Pingvīnu Cirks" un daudzi citi.

Radio ielā darbosies "Rīga Radio" ētera personības Eduards Beķeris, Roberts Gobziņš, Eduards Švāns, DJ Monsta un Rise, savukārt uz radio "Naba: skatuves kāps "SKAzka", kā arī projekts "Mozambika", "Treeeye", blūzroka projekts "Gud", "S&T Syndicate", "VairākKaunaNav" un citi. Skatītājus priecēs "Soul Tap" dejotājas, un 20.gadsimta sākuma noskaņas papildinās mēmais kino klaviermūzikas improvizāciju pavadījumā.

Kā vēsta karnevāla rīkotāji, šogad karnevāls notiks "Jazz, blues & sexy shoes" noskaņās. Džeza popularitātes laiks ir pagājušā gadsimta 20.gadi – dumpinieku dekāde, kurā sirreālisms, dadaisms, trakulīgas dejas ir tikai daži no neskaitāmajiem piemēriem, kas raksturo šo laika posmu. Ideju eksplozija savienojumā ar finansiālu izaugsmi sniedza iespēju ļauties iztēles lidojumam, kas atspoguļojās bezrūpībā, dzīvespriekā un vēlmē nepakļauties, kas līdz mūsdienām saglabājies melnbaltā kino ierakstos.

"Karnevāls šogad uzmirdzēs visā savā krāsainajā būtībā, džeza vadmotīvā iekļaujot visdažādākās muzikālās parādības, īpašu uzsvaru liekot uz māksliniecisko kvalitāti un improvizāciju. Džezā vieta ir ne tikai meitenēm, bet arī drošsirdīgiem vīriešiem, azartiskiem dzīves spēlmaņiem, sirreālistu, dadaistu un citu modernistu darbu prototipiem, mēmo filmu zvaigznēm, Parīzes kabarē dāmām un Ņujorkas pašpuikām," vēsta karnevāla rīkotāji.

Karnevāla unikalitāti pastiprinās estētiski augstvērtīgas dekorācijas, kuras speciāli pasākumam radīs Mākslas akadēmijas studenti. Tāpat būs iespējams aplūkot vairākas jauno mākslinieku izstādes, būs pieejams arī "Dalī Peintbola" dārzs, kur būs iespējams radīt pašam savu mākslas darbu.

Februāra otrajā nedēļā sāksies biļešu iepriekšpārdošana. Citu augstskolu studentiem, uzrādot studenta apliecību, biļetes būs iespējams iegādāties par sešiem latiem. LMA studentiem biļetes cena pieci lati, iepriekšpārdošanā – septiņi lati, bet pasākuma dienā – 10 lati.

Fotogalerijā: LMA karnevāls 2012.gadā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!