Foto: F64
Noslēgusies pieteikšanās reportiera darbam studijā, gatavojot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku projektu "Mantojums". Pavisam savus pieteikumus atsūtījuši 56 jaunieši vecumā no 14 līdz 24 gadiem, un viņi visi varēs piedalīties svētku notikumu dokumentēšanā, portālam "Delfi" pavēstīja svētku organizatori.

"Visatsaucīgākās bijušas meitenes – studijā darbu sāks 50 jaunietes un seši jaunieši. Ko var secināt? Meitenes ir aktīvākas? Zēni ir nedrošāki? Tam gan nav nozīmes, reportiera darbam pieteikušies vislabākie, visdrošākie un visazartiskākie. Par to mēs nešaubāmies," ir pārliecināta svētku projekta "Mantojums" vadītāja Inta Kraskeviča.

Līdz 30. aprīlim visiem jaunajiem reportieriem tiks nosūtīta informācija par projekta dalībnieku turpmāko iesaistīšanos studijas darbā. Jauno reportieru uzdevums būs atmiņu dokumentēšana, interviju veikšana svētku laikā, arī to ierakstīšana un atšifrēšana, kā arī gan bijušo, gan esošo svētku dokumentālā un foto arhīva veidošana prezentēšanai Vērmanes dārzā svētku laikā.

Projekta "Mantojums" mērķis ir iesaistīt ikvienu, lai atspoguļotu atmiņas no jau notikušajiem svētkiem, kā arī iemūžinātu mirkļus no X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas tiek organizēti šobrīd.

Vairāk par svētkiem - dziedundejo.lv.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs. Svētku ģenerālsponsors ir "O!Karte", kuras sauklis ir "Kam ir ko teikt!".

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!