Foto: Publicitātes foto
Arhitektūras nedēļas programmā 19. maijā, "Splendid Palace" Jaunajā zālē trīs pasaulē atzīti arhitektūras eksperti sniegs publiskas bezmaksas lekcijas par arhitektūras radīšanas procesu un tās vērtēšanu.

Arhitekts Taners Merkelejs (Nīderlande) plkst. 11.00 lekcijā "The Good, The Bad, and The Ugly: Reflections on OMA's Design Culture" stāstīs par pārstāvētā arhitektu biroja "Office for Metropolitan Architecture" (OMA) dizaina kultūru caur konkursu un kultūras projektu prizmu, kā arī dalīsies personiskajā pieredzē par pašu projektēšanas procesu – haosu, skaidrību un radīšanu.

Dizainere, publiciste un šī gada Latvijas Arhitektūras gada balvas starptautiskās žūrijas pārstāve Tamāra Šafrīra (Izralēla/Nīderlande) plkst. 12.00 sniegs lekciju "Home Sweet Home and the Post-Domestic", kurā analizēs augošo tendenci uzlūkot ēkas atrauti no to autoru mērķa un apkārtējā konteksta.

Savukārt plkst. 13.00 daudzu konkursu uzvarētāja, arhitekte Lina Gotmē (Libāna/Francija) aicinās domāt par padziļinātos pētījumos balstītu arhitektūras radīšanu, nepieciešamajām arhitektūras kvalitātēm un apstākļiem, kas rezultējas ar labu arhitektūru. Lekcija tiks ilustrēta ar piemēriem no Igaunijas Nacionālā muzeja un Parīzes inovatīvo projektu konkursa "Reinventer Paris" uzvarētāja – topošā "Realimenter Massena" torņa projekta tapšanas. Lekcijām sekos jautājumu un atbilžu sesijas.

Lekcijām varēs sekot līdzi portāla "Delfi" no plkst. 11.00, bet vakarā no plkst. 19.00 tiks pārraidīta arī Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšanas ceremonija.

Arhitektūras nedēļas notikumus šogad vieno tēma "Kas ir laba arhitektūra?". Līdz pat 22. maijam sabiedrībai pieejama Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 pretendentu izstāde pie kinoteātra "Splendid Palace", bet portālā "Delfi" līdz 18.maija vakaram 23.59 notiek sabiedrības balsojums. Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 ieguvējs tiks paziņots svinīgā ceremonijā 19. maija vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!