Foto: LETA
Ceturtdien, 21.martā, LNMM Mākslas muzejā "Rīgas Birža" pasniegtas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvas kultūrā "Baltais zvirbulis".

Nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu" balvu saņēma Austra Skutule, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras centra "Iļģuciems" Tautas lietišķās mākslas studijas "Irbi" vadītāja. Skutule balvu saņēma par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu tautas lietišķās mākslas rokdarbu nozares attīstībā un kultūras mantojuma saglabāšanā.

Savukārt nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras iestādes darbinieks" balvu saņēma Mārtiņš Ozoliņš - profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs. Ozoliņam balva pasniegta par ieguldījumu Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" 40.jubilejai veltīto koncertu sagatavošanā.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks" balva tika pasniegta Ingūnai Strangai, Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku dienesta galvenajai speciālistei. Viņa balvu saņēma par ieguldījumu sabiedrības integrēšanā un inovatīvu ideju realizēšanā darbā ar bērniem Rīgas Centrālajā bibliotēkā.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības mūzikas un mākslas skolu darbinieks" balvu par radošu pedagoģisko darbu un izciliem audzēkņu sasniegumiem 2012.gadā pasniedza Juglas Mūzikas skolas un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas pedagoģei Ievai Saliņai.

Savukārt nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva vadītājs" balvu saņēma Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons par ieguldījumu jauktā kora "Sōla" mākslinieciskajā vadībā un izcīnītajām zelta medaļām Pasaules koru olimpiādē Sinsinati (ASV). Šajā nominācijā balvu saņēma arī Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" Tautas lietišķās mākslas studijas "Rīdze" vadītājs Māris Maniņš, kuram balva pasniegta par nozīmīgu ieguldījumu kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā.

Nominācijā "Sadarbības projekts" balvu pasniedza četriem nominantiem - Rīgas brīvostas pārvaldei par ieguldījumu 2012.gada Rīgas svētku noslēguma uzveduma "Rīga, mana baltā Rīga" realizācijā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Latvijas dekoratīvās mākslas un dizaina departamenta vadītāja Inesei Baranovskai par ieguldījumu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes Maskavā un kataloga "Rīgas mākslas porcelāns. 1925-1940" izveidē, Latvijas Koklētāju biedrības valdes loceklei un Rīgas reģiona kokļu ansambļu virsvadītājai Mārai Vanagai par nozīmīgu ieguldījumu kokļu spēles attīstībā un instrumenta popularizēšanā, organizējot Rīgas Kokļu dienu 2012.gadā, kā arī Mākslas centra "Totaldobže" vadītājam Kasparam Lielgalvim par radošu ieguldījumu laikmetīgās kultūras popularizēšanā VEF radošā kvartāla mākslas centra "Totaldobže" rīkotajos pasākumos 2012.gadā.

Balvu "Baltais zvirbulis" veidojis mākslinieks Aigars Bikše, un to pasniedz kopš 2004.gada. Pretendentus balvai izvirza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, departamenta padotībā esošās kultūras un kultūrizglītības iestādes. 2014.gadā balva "Baltais zvirbulis" tiks pasniegta jau desmito reizi.

Balvas piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu Rīgā, un šogad tās saņēma desmit nominanti. Balvas pasniedza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis un Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!