Foto: DELFI
Naktī uz piektdienu pēc Dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā Daugavas stadionā aizdegās viens no pārvietojamajiem elektrības sadales skapjiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

VUGD struktūrvienība, kas Dziesmu un deju svētku pasākuma laikā dežūrēja Daugavas stadionā aizdegšanos pamanīja pulksten 00:46.

Izmantojot ugunsdzēšamos aparātus, nelielais ugunsgrēks ātri tika likvidēts. Deju ģenerālmēģinājuma koncerts pirms neilga laika bija noslēdzies, un lielākā daļa skatītāju un dejotāju jau bija pametuši Daugavas stadionu, līdz ar to šis gadījums neizraisīja drūzmēšanos.

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās arī piektdien VUGD struktūrvienības, kas dežūrē Daugavas stadionā un Mežaparkā, nodrošinās iespēju dalībniekiem atveldzēties zem vēsa ūdens strūklas. VUGD aicina svētku dalībniekus, izvērtējot apstākļus, šo iespēju izmantot, lai izvairītos no saules un karstuma dūriena.

VUGD ugunsdrošības un uzraudzības inspektori šajās dienās arī pārbauda svētku dalībnieku mītnes vietās, lai pārliecinātos, ka tiek ievērotas visas ugunsdrošības prasības. Pagājušās diennakts laikā gan pa dienu, gan naktī kopumā tika pārbaudīta 31 mītnes vieta. Šobrīd būtiski pārkāpumi nav konstatēti. Visbiežāk inspektori sastopas ar situāciju, ka tiek smēķēts mītnes vietas telpās. Šī problēma tiek konstatēta tieši dienesta viesnīcās, kurās uzturas svētku dalībnieki. VUGD atkārtoti atgādina, ka smēķēšana telpās ir aizliegta un to var darīt tikai speciāli norādītās vietās ārpus telpām.

Līdzās tam VUGD atgādina, ka Daugavas stadionā nav atļauta smēķēšana, izņemot vienu tam speciāli iekārtotu vietu. Svētku dalībnieki ar šādu rīcību rada draudus izcelties ugunsgrēkam, jo kārtīgi nenodzēsta cigarete šajā karstajā un sausajā laikā ātri var izraisīt nelaimi.

Ja pasākuma dalībnieki vai apmeklētāji redz, ka izcēlies ugunsgrēks vai kāds nokļuvis nelaimē, VUGD pārstāvji aicina nekavējoties zvanīt uz 112 vai vērsties pie svētku norises vietās esošajiem VUGD darbiniekiem.

Savukārt AS "Sadales tīkls" informē, ka piektdienas rīta inspicēja Daugavas stadiona teritorijā izvietoto trīs transformatoru apakšstaciju un secināja, ka "Sadales Tīkla" elektroiekārtās defekti nav konstatēti un tās ir drošas ekspluatācijai.

AS "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā un elektroapgāde visās XXV Dziesmu un XV Deju svētku pasākumu norišu vietās tiek nodrošināta kā plānots. Bojājumi nevienā no uzņēmumam piederošām transformatoru apakšstacijām, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi Dziesmu un Deju svētku objektos, tai skaitā arī Daugavas stadionā, nav reģistrēti, informēja "Sadales tīkls".

Jau ziņots, ka XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki šīs nedēļas garumā Rīgā piedāvā dažādus svētku pasākumus, noslēdzot programmu 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē ar noslēguma koncertu "Līgo". Šogad svētku pasākumos piedalās 40 600 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas, latviešu diasporas un ārvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!