Foto: F64
Ceturtdien, 30. jūlijā, Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā un Rīgas krematorijas Lielajā zālē notika atvadīšanās no vokālās pedagoģes un dziedātājas Anitas Garančas.

Ilggadējā Latvijas Nacionālās operas vokālā pedagoģe Anita Garanča, kas skolojusi lielāko daļu LNO solistu, aizgāja mūžībā 66 gadu vecumā.

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja LNO pārstāve Irbe Treile, Anita Garanča izskolojusi daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā.

Garančas audzēkņi dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metropolēs.

Garančas nodarbības apmeklējuši ne vien pašmāju operdziedātāji, tostarp viņas meita - mecosoprāns Elīna Garanča, bet arī ārvalstu dziedātāji.

Anita Garanča 1973. gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģentu nodaļu, bet 1982. gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora "Ave Sol" un filharmonijas soliste. Anitu Garanču par savu skolotāju sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. LNO Garanča strādāja kopš 1996. gada. Viņa bijusi augstu novērtēta profesore arī Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!