Foto: LETA
Šogad Eiropas Kultūras mantojuma dienas "Kultūras mantojums - zināšanas un prasmes tiks atklātas 9. septembrī pulksten 17 Ēku kompleksa "Trīs brāļi" pagalmā, pasniedzot Kultūras mantojuma gada balvu - marmora ķieģeli, "DELFI Kultūra" informēja  Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā.

9. septembrī tiks paziņoti balvas laureāti, kuri iegūs tradicionālo marmora ķieģeli un naudas balvu par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2008.-2011.gadam piecās nominācijās: par kultūras mantojuma izpēti, kultūras mantojuma popularizēšanu, kultūras mantojuma restaurāciju, labākajam kultūras pieminekļa saimniekam un Lielo Gada balvu mantojumā.

Kultūras mantojuma Gada balva ir vienīgais valsts apbalvojums kultūras mantojuma nozarē, ko rīko biedrība "ICOMOS Latvija", Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un UNESCO Latvijas Nacionālās komisija, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam.

Savukārt, no 9. līdz 11. septembrim ikviens interesents ir aicināts piedalīties Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumos un apmeklēt Eiropas Kultūras mantojuma dienu objektus visā Latvijā.

"Kultūras mantojums ir mūsu kopēja bagātība - iedvesmas un zināšanu avots, tā aprūpe un saglabāšana nākamajām paaudzēm prasa zināšanas un prasmes. Izvēloties 2011. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēmu "Kultūras mantojums - zināšanas un prasmes", Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija vēlējās īpaši izcelt kultūras pieminekļu īpašnieku, restauratoru, amatnieku, kultūras mantojuma un izglītības speciālistu ieguldīto darbu, zināšanas un prasmes kultūras mantojuma saglabāšanā, atzīstot panākumus, kas var iedvesmot arī citus," norāda Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Papildus informācija par Kultūras mantojuma dienu objektiem un pasākumu programma pieejama šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!