Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijā un Vidzemes koncertzālē "Cēsis" viesosies komponists un producents Gabriels Prokofjevs no Lielbritānijas.

Piektdienas, 13.jūnija, vakarā būs klausāms un skatāms Prokofjeva Koncerts basa bungām un simfoniskajam orķestrim, ,,Sfēras" vijolei solo, laikmetīgās dejas izrāde "Kauciens" un Prokofjeva zīmola "NONCLASSICAL" Kluba nakts, kurā piedalīsies solisti, instrumentālisti un dīdžeji.

Sīkāk par festivāla programmu:

Plkst. 19 Lielajā zālē simfoniskās mūzikas koncerts ar trīs solistu un Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra piedalīšanos.


Koncerts basbungai un orķestrim komponēts 2012. gadā, un tajā var redzēt un dzirdēt, ko viens mūziķis var izdarīt ar vienu pašu basbungu, to skarot gan ar vālītēm, gan rokām un elkoņiem, kā arī dažnedažādi valstot un citādos veidos piespiežot izdot dīvainas skaņas.

Solists būs šī darba pasaules pirmatskaņotājs Džobijs Bērdžess (Burgess), un kopā ar viņu muzicēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris Andra Vecumnieka vadībā. Koncerta programmā vēl būs dzirdams: Emanuela Sežurnē koncerts vibrafonam un stīgu orķestrim (solists Jānis Bombizo – Fedotovs - konkursa ''Ineses Galantes Talanti.LV'' 1. vietas laureāts) un Gabriela Prokofjeva ,,Sfēras" vijolei un stīgu orķestrim (soliste Inese Fedorovska).

Plkst. 21 laikmetīgās dejas izrāde "Kauciens"

Izrādes horeogrāfs ir Eiropā dzīvojošais amerikāņu meistars Moriss Kozijs. Prokofjevs un Kozijs atzīst, ka izrādes veidošanas impulss gūts no pēdējo gadu sociālpolitiskajiem nemieriem pasaulē, no TV ziņās redzamajiem protestiem, cīņām, revolūcijām un izmisīgajiem centieniem izmainīt represīvas valsts iekārtas, kā arī no šo notikumu izraisītajām emocijām – izmisuma, cerībām, sāpēm un vilšanās.

Pētot plašāk sacelšanās tēmu, Moriss Kozijs atrada Alena Ginsberga dzejoli "Kauciens", kura virsraksts kļuva par izrādes nosaukumu. Muzikālā partitūra veidota, izmantojot elektroniku un datortehnoloģijas.

Moriss Kozijs bijis vadošais dejotājs slavenajā Viljama Forsaita baleta trupā, patlaban strādā kā horeogrāfs un laikmetīgā baleta repetitors daudzviet pasaulē.

Plkst. 22 Gabriela Prokofjeva "Club Night"

Kluba nakts notiks koncertzāles Mazajā zālē, tajā piedalīsies Džobijs Bērdžess, publikas mīlulis čellists Valters Pūce un dīdžeji – DJ Nwando Ebizie un pats Gabriels Prokofjevs.

Kluba nakts programmā: Valters Pūce atskaņos Gabriela Prokofjeva "Cello Multitracks", bet Džobija Bērdžess programma sastāv no divām daļām – vienā būs dzirdami Matjū Fērkloga – "The Boom" and "The Bap" un Gabriela Prokofjeva – "Fanta®", turpretī otrā setā - Maksa de Vardenera – "Until my Blood is Pure" un Havjēra Alvareza – "Temazcal".

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!