Foto: DELFI

To, ka "Positivus" festivāls ir ne tikai dzīres melomāniem, bet arī iespēja parādīt savu krāšņo stila un gaumes izjūtu, ir zināms jau kopš festivāla pirmsākumiem. Jūnijā, kad līdz pasākuma startam bija palicis nepilns mēnesis, "Positivus" rīkotāji kopā ar modes blogeri Agniju Griguli izsludināja konkursu, kurā ikviens no potenciālajiem festivāla apmeklētājiem "Facebook" varēja pastāstīt, kā plāno tērpties tik gaidītajā nedēļas nogalē un laimēt ielūgumus uz festivālu. Laimīgie uzvarētāji jau noskaidroti, tomēr interesantā statistika paliek. Kādas būs šā gada "Positivus" modes tendences, vai savu uzvaras gājienu turpinās mākslīgo ziedu vainagi un spalvu galvasrotas, vai kāds būs tik drosmīgs/drosmīga, ka Salacgrīvā demonstrēs jaunāko festivālu modes tendenci – gliteriem un spīguļiem rotātas kailas krūtis, kas savu popularitātes zenītu šogad piedzīvoja Glastonberijas festivālā? Uz to atbildes meklējām "Positivus" rīkotajā aptaujā.

Pliks un laimīgs

Kā raksta "Positivus" sekotāja Annija – naked and proud. Pārfrazējot klasiķi Jaunsudrabiņu, tas varētu skanēt – jo pliks, jo lepns. Izpētot konkursa dalībnieku komentārus, mēs vēl pievienotu arī – laimīgs, jo labs garastāvoklis un pozitīvisms ir viena no galvenajām vērtībām, kam būtu jābūt līdzi festivālā. Ja esi priecīgs un lustīgs, tad patiesībā mugurā velkamās štātītes ir tikai patīkams akcents festivāla piedzīvojumā.

Foto: DELFI

Puķu vainagi – jā, būs!

Joprojām aktuāla tendence, kas, spriežot pēc "Positivus" sekotāju komentāriem, nezudīs arī šogad, ir mākslīgo puķu vainagi. Jā, tie būs neatņemama dāmu un noteikti arī kāda kunga festivāla garderobes sastāvdaļa. Tāpat starp populārākajiem aksesuāriem tiek minētas putnu spalvu galvasrotas, kas tā pa īstam festivālā iedzīvojās pērn, un jau tagad varam pačukstēt priekšā, ka arī šogad tās varēs iegādāties festivāla dizaina lietu un apģērbu tirdziņā.

Trāpīgi galvenās un stabilākās "Positivus" modes tendences raksturojusi festivāla "Facebook" sekotāja Sabīne: "Izlaisti mati, jagermeistera krelles kā vainadziņš, balts krekls, rūtains flanelis un krāsaini šorti. Kājās protams vansi. (Domāts "Vans" zīmola apavi – red.)".

Kedas, vēlams baltas

Vēl viena stabila "Positivus" un arī citu festivālu modes vērtība ir kedas. Šie praktiskie apavi labi noder gan karstā laikā un nerada lielas galvassāpes lietainos laikapstākļos. Turklāt kedu šiku festivālu laikā novērtē gan rūdītas modesdāmas, gan smalki galvaspilsētas kundziņi. Taču, kā uzsver "Positivus" "Facebook" sekotāja Adela Rasma – kedām ir jābūt baltām, lai "interesantāk no rīta paskatīties, kas nakts koncertos sadarīts".

Foto: Shutterstock

Gliteri, gliterīši

Tāpat savu uzvaras gājienu "Positivus" festivālā turpinās dažādi vizuļi, spīguļi, zelta un sudraba krāsas īslaicīgie tetovējumi, gliteri un tamlīdzīgi krāšņumi. Tos "Positivus" profila sekotāji sola triept gan uz sejas, gan matos, gan uz rokām un kājām.

" Puķaina džinsa kleita + ērtas kediņas + peldkostīms + saulesbrilles + mirdzums vaigos + gliterīts matos un bizēs!" raksta "Positivus" sekotāja Elfa.

Foto: DELFI

Praktiskie ballētāji

Tomēr, lai cik modīgi būtu "Positivus" apmeklētāji, viņi skaidri zina, ka pirmajā vietā ir komforts, ērtība un sausas kājas. Tāpēc modes tendenču topā stabilu vietu ieņem gumijnieki un lietusmēteļi, kas festivāla laikā var izrādīties zelta vērtē. Skaidra lieta, ka arī tiem jābūt košiem, stilīgiem un pamanāmiem.

"Noteikti neiztikt bez gumijas zābakiem un lietus mēteļa. Turklāt, jo košāk, jo labāk – lai draugiem vieglāk mani atrast pūlī," raksta Kitija.

Foto: DELFI

"Kedas vai gumijas zābaki (atkarībā no laikapstākļiem), bikses,lietus mētelis, saulesbrilles un, protams, labs noskaņojums," lakonisks savā izvēlē ir "Positivus" profila sekotājs Andris.

Ja jūlija vidus mūs aplaimos ar svelmainu sauli, līdzvērtīgi festivāla atribūti būs arī saulesbrilles un salmu cepures.

"Mans "Positivus" outfit ir šorti, saulesbrilles un nāģene," par savu festivāla kostīmu raksta Roberts.

Citas noderīgas un jautras "Positivus" modes tendences

"Kurpes vaļējas, visdrīzāk platformas, lai būtu labāks skats uz priekšnesumiem. Bet pats galvenais, interesanta, ērta frizūra, gliteri un koša lūpu krāsa," raksta Annija.

"Pikachu kostīms, puķu vainags un krāsaini legingi, un erti apavi," iesaka Evija.

" Stilīgā naģene, gliteri uz sejas un neglīta apģērbu kombinācija," raksta Krista.

"Minjona vanzijs man un draugiem un baltas saulenes," puišu modi ieskicē Viesturs.

"Gurnu soma, lai lietas drošībā un ērts apģērbs lai var laist dančos," praktiska ir "Positivus" profila sekotāja Zane.

""Es+Positivus=10", NĒ nu jau 11! un puķains lietus mētelītis, katram gadījumam," raksta Inga.

"Šorti, maika, un čības, un no aksesuāriem saulenes, pulkstenis un gredzeni," atklāj Aivis.

"Viegla, caurspīdīga, balta kleitiņa un apakšā košs peldkostīms, lai var jebkurā laikā mesties peldēties, kājā baltas kedas vai spilgti gumijnieki, pēc laika apstākļiem," raksta Elīna.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!