Foto: Publicitātes foto
Pateicoties festivāla cienītāju balsojumam, Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls 'Positivus' iekļuvis starp desmit labākajiem Eiropas Festivālu balvas (European Festival Awards) finālā kategorijā “Best Medium Sized Festival”.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, tagad tikai žūrijas ziņā būs lēmums, kuram no visā Eiropā notiekošajiem festivāliem piešķirt labākā 2015. gada festivāla godu.

2016. gadā 10. festivāls "Positivus" notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

30. novembrī rīkotāji sola izziņot festivāla pirmo galveno mākslinieci.

"Jubilejas festivāla gadā mēs festivāla programmai tērēsim gandrīz divas reizes lielāku budžetu nekā šogad, lai "Positivus" festivāla apmeklētājiem būtu iespēja redzēt publikas šobrīd visgaidītākos māksliniekus. Tādēļ krietni izdevīgāk ir biļetes iegādāties laikus, par pagājušā gada cenām, jo tuvojoties festivālam tās kļūs dārgākas," iesaka "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors.

3. decembrī biļetes uz festivālu kļūs dārgākas. Šobrīd biļetes uz "Positivus" festivālu iespējams iegādāties par pagājušā gada cenām – trīs dienu biļete maksā 65 eiro, trīs dienu biļete ar telts vietu – 73 eiro. Telts vietu atsevišķi var iegādāties par 10 eiro, šī cena paliks nemainīga līdz pat festivālam.

No 3. decembra biļešu cenas kāps. Trīs dienu biļetes cena būs 79 eiro, trīs dienu biļete ar telts vietu – 87 eiro. 3. decembrī tirdzniecībā nonāks arī VIP biļetes, kuru cena būs 250 eiro. VIP biļešu īpašniekiem ir ekskluzīvā iespēja piedzīvot festivāla gaisotni īpaši komfortablos apstākļos, to skaitā vērot koncertus no ekskluzīviem skatu punktiem, atpūsties labiekārtotā, slēgtā zonā ar restorānu un bāru un izbaudīt dažādas ērtības.

Biļešu cenu nākamais pieaugums gaidāms 4. aprīlī, kad pārdošanā nonāks arī biļete vienai diena, kuras cena būs 55 eiro. No 4. aprīļa trīs dienu biļetes cena būs 90 eiro, trīs dienu ar telts vietu cena būs 98 eiro, VIP un telšu pilsētiņas biļešu cenas paliks nemainīgas.

Festivāla nedēļā, no 11. jūlija biļešu cenas kļūs augstākas. Trīs dienu biļeti varēs iegādāties par 100 eiro, trīs dienu biļeti ar telts vietu – par 108 eiro, VIP biļešu cena būs 300 eiro.

"Positivus" festivāls ir lielākais mūzikas un mākslas notikums Baltijā, kas pēdējos gadus pulcē ap 30 tūkstošiem apmeklētāju no visas pasaules, ļaujot klātienē baudīt mūzikas lielāko zvaigžņu koncertus, kā arī piedzīvot īpašo, tikai "Positivus" festivālam raksturīgo atmosfēru priežu ieskautajā parkā pie Baltijas jūras līča.

"Positivus" festivāla pastāvēšanas laikā tajā ir uzstājušās populārās mūzikas lielākās zvaigznes, to skaitā Roberts Plānts, "Muse", "Kraftwerk", "Sigur Rós", Ellija Goldinga, "Manic Street Preachers", "James", Moby, "Prāta vētra" un daudzi citi ievērojami ārzemju un pašmāju mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!