Foto: Publicitātes foto
Lai "Positivus" festivāls būtu mākslas un mūzikas svētki visai ģimenei, jau tradicionāli festivāla pašiem mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja izzināt pasauli, radīt un mācīties "Apovit SmartKidz Bērnu salā", kura darbosies visu festivāla laiku, lai nodrošinātu mazajiem drošu, atraktīvu un piemērotu vidi, kamēr viņu vecāki baudīs aktuālāko mākslinieku uzstāšanos.

Kā portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji, plašāka kā jebkad iepriekš, "Apovit SmartKidz Bērnu sala" gaidīs bērnus, lai iesaistītu viņus dažādās aktivitātēs.

Nepārtrauktas aktivitātes trīs dienu garumā - izrādes, koncerti, darbnīcas un citas izklaides bērniem radīs viņu pašu mazā festivāla sajūtu, turklāt visiem pašiem būs iespēja iesaistīties dažādās atrakcijās.

Bērnu Zinātnes centrs "Z(in)oo" izrādē "Zili brīnumi" demonstrēs dažādus fizikas eksperimentus, kuros bērni paši varēs iesaistīties, kā arī organizēs vannas bumbu, gaisa raķešu un vējdzirnavu izgatavošanas darbnīcas.  Izdevniecība "Liels un mazs" atvērs Lasīšanas māju, savukārt dabas daudzveidību varēs iepazīt Dabas muzeja radošajās darbnīcās, kamēr Dabas aizsardzības pārvalde iepazīstinās ar jūras piekrastes dabas bagātībām. Mazo mākslinieku plenērā bērni kopā ar darbnīcu vadītājām un auklēm varēs sev izveidot vainagus, kroņus, rotaslietas un tērpus. 

Būs arī origami darbnīca, kā arī "Varis Toys" izglītojošie un ekoloģiskie koka konstruktori pašu pārsteidzošāko būvju un tehnikas brīnumu būvēšanai. Būs arī lielformāta spēles, sajūtu taka, vakaros tiks demonstrētas miega multfilmiņas, būs krāsošana, zīmēšana, līmēšana, sporta spēles - viss, kam jābūt īstā bērnu festivālā! Turklāt, ja mazie būs noguruši viens no otra vai vienkārši vēlēsies atvilkt elpu, būs lieliska iespēja paslēpties "Teepee Tunana" mājīgajos vigvamos.

Folkloras kopa "Airi" aicinās kopā iepazīt Latvijas folkloru, taisīt niedru stabulītes un spēlēt tautiskas spēles. Savukārt svētdien kultūras telpa "Trīs māsas" piedāvās izrādi "Kas par traku, tas par traku" - ceļojumu latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas radīto dzejas tēlu pasaulē, kuri skatītāju priekšā atdzīvojas - dzied, dejo, spēlējas, iesaistot savās izdarībās arī bērnus.

Par mazajiem "Apovit SmartKidz Bērnu salā" rūpēsies profesionālas aukles no PII "Laumiņu rezidence", kuras nepārtraukti sekos bērnu rotaļām un izklaidēm. No vecākiem tiek lūgts bērnu saģērbt laikapstākļiem piemērotā apģērbā, noteikti galvā jāuzliek cepurīte.  Ievest mazuli "Bērnu salā" un no tās izvest varēs tikai viena un tā pati persona, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Trīs dienu biļete "Apovit SmartKidz Bērnu salā" maksās 15 eiro, biļete vienai dienai - septiņi eiro, tās var iegādāties iepriekšpārdošanā www.positivusfestival.com, kā arī būs iespējams nopirkt uz vietas. Bērnu salas organizatori atgādina - tā kā ietilpība ir ierobežota, priekšroka ievest bērnu tajā būs iepriekšpārdošanā iegādāto biļešu īpašniekiem.

Devītais "Positivus" festivāls, kas no 17. līdz 19. jūlijam norisināsies Salacgrīvas Zvejnieku parkā, kā ierasts, būs notikums visiem augstvērtīgas mūzikas un traku ballīšu cienītājiem.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 65 eiro, trīs dienu biļetes ar teltsvietu cena ir 71 eiro. Pieejamas arī vienas dienas biļetes, kuru cena ir 35 eiro. Biļešu iegāde bez komisijas maksas - www.positivusfestival.com.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!