Foto: DELFI
Eiropā pirmais festivāla televīzijas pop-up kanāls – "Positivus TV" - pusotra mēneša laikā TV ēterā bija skatāms gandrīz 76 000 minūtes, jeb precīzi 1265 stundas.

To kopumā noskatījās 130 000 mājsaimniecību, savukārt vidēji dienā - vairāk kā 14 000 mājsaimniecību, kas ir par trešdaļu vairāk nekā citus mūzikas TV kanālus, apsteidzot tādus pasaules zīmolus kā "MTV Europe" un "MTV Music 24", savukārt "1 Baltijas mūzikas kanālu" "Positivus TV" skatījums apsteidzis pat divreiz.

Pirms festivāla un tā laikā tika nofilmēts vairāk kā 335 stundu garš materiāls, kura izveidei "Positivus TV" operatori, ar kamerām uz pleca, noskrēja vairāk kā 2065 kilometrus. Pie "Positivus TV" izveides un nodrošināšanas, vairāk kā pusgadu plecu pie pleca strādāja 54 cilvēki.

Festivālu gaidot skatītākās pārraides "Positivus TV" bija "Iesildāmies Positivus", kā arī iepriekšējo gadu mākslinieku koncerti – "Scissor Sisters" un "James". "Positivus" laikā lielu TV skatītāju interesi piesaistīja koncertu tiešraides, no kuriem top trīs skatītākie mākslinieki bija – Ellie Goulding, King Charles un "Bastille". Savukārt, izmantojot "Lattelecom" televīzijas papildfunkciju ieraksts, vislielāko TV skatītāju skaitu pie ekrāniem pulcēja divas pašmāju grupas – "Carnival Youth" un "The Sound Poets", kā arī Kings Charles.

"Positivus TV" tapa sadarbojoties "Lattelecom" un Latvijas Radio, pieaicinot labākos ekspertus no "pieci.lv". Kanāls bija pieejams bez papildus maksas visās "Lattelecom" televīzijas platformās.

Kanāla ētera personības bija Toms Grēviņš, Māra Kampernova un Artūrs Mednis. Kanāls raidīja 24 stundas diennaktī no 10.jūlija līdz 31.augustam - līdz festivālam tika piedāvāti iepriekšējo gadu mākslinieku koncertieraksti, intervijas ar mūziķiem, kā arī īpašie autorraidījumi par šī gada festivāla aktualitātēm.

Arī 2015. gada "Positivus" festivāls norisināsies trīs dienu garumā. Biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu sāksies jau drīzumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!