Foto: Publicitātes foto

18. janvārī norisināsies viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem, akcija "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde", kad no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā – Gaismas pili. Akcijas sākums - pulksten 12.

Akcijas "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde" maršruts ir sadalīts astoņos posmos:

1.posms – Vērmanes dārzs;
2.posms – Merķeļa iela;
3.posms – Brīvības bulvāris;
4.posms – Kaļķu iela;
5.posms – Kaļķu iela/Kungu iela;
6.posms – 11.novembra krastmala;
7.posms – Akmens tilts;
8.posms – Akmens tilts pie Gaismas pils.

Katrā posmā dalībnieks darbojas 30 minūtes. Izņēmums ir Vērmanes dārzs, kurā dalības laiks ir 15 minūtes.

Lai saņemtu dalībnieka atšķirības zīmi un organizēti iestātos Grāmatu draugu ķēdē, dalībnieki, 18.janvārī, ir aicināti pulcēšanās vietās ierasties vismaz 45 minūtes ātrāk. Pulcēšanās vietas pa posmiem:

1. posma pulcēšanās vieta - Vērmanes dārzā;
2. posma pulcēšanās vieta - Latvijas Universitātē (ieeja no Arhitektu ielas);
3. posma pulcēšanās vieta - pie Latvijas Universitātes galvenās ieejas (ieeja no Raiņa bulvāra puses);
4. posma pulcēšanās vieta - Lielā Ģilde (Amatu iela 6);
5. posma pulcēšanās vieta - Svētā Pētera baznīca;
6. posma pulcēšanās vieta - Rīgas Valsts 3.ģimnāzija (Grēcinieku iela 10);
7. posma pulcēšanās vieta - Rīgas Tehniskā universitāte;
8. posma pulcēšanās vieta – Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs.

Pie katras pulcēšanās vietas atradīsies norāde un akcijas koordinatori, kuri būs atpazīstami pēc īpaša "Rīga 2014" apģērba (dzeltenas šalles un cepures).

Katra grāmata, kas no rokas rokā tiks padota akcijā "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde" būs īpaši sagatavota – atputekļota un ievalcēta. Bibliotēkas īpaši sagatavotās grāmatas ir pietiekošā skaitā, lai akcija varētu norisinātos vairākas stundas, tādēļ akcijas dalībniekiem savas grāmatas nav jāņem līdzi.

Akcijas dalībniekiem būs pieejami arī "tējas punkti", kur varēs sasildīties ar bezmaksas tēju.

Organizatori aicina akcijas dalībniekus saģērbties atbilstoši laika apstākļiem, kas ļaus vispilnīgāk izbaudīt un piedalīties Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumos pilsētvidē.

Atgādinām, ka līdz 16. janvārim, ikviens, kurš līdz šim ir pieteicies akcijai "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde", lūdzam apstiprināt savu dalību pa tālruni 67037969 vai mobilo tālruni 29357445 vai e-pastu kede@riga2014.org, lai precizētu ierašanās laiku un vietu.

Tos, kas šobrīd vēlas reģistrēties, akcijas rīkotāji lūdz nosūtīt pieteikumu uz e-pastu kede@riga2014.org, kurā jānorāda savs vārds, uzvārds, tālruņa numurs. Apstiprinot vai piesakot savu dalību akcijā, organizatori konkretizēs katra dalībnieka pulcēšanās vietu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!