Foto: AFP/Scanpix
Skotu alternatīvā roka grupas "Primal Scream" līderis Bobijs Gilespijs kritizējis mūsdienu mūzikas festivālu piedzīvojumu gara trūkumu, salīdzinot tos ar iepirkšanās centriem.

"Kad domāju par festivāliem, man prātā nāk 60. un 70.gadi, kad grupām bija ļauts vairāk izpausties," viņš paskaidroja. "Man šķiet, ka mūsdienās tie vairāk līdzinās iepirkšanās centriem. Cilvēki nāk pēc zīmoliem. Viņi grib "Adidas", "TK Maxx" un "Yo Sushi". Viņi no grupām grib dzirdēt to, ko jau zina, nevis kaut ko jaunu."

"Manuprāt, festivālos vajadzētu eksperimentēt un izaicināt klausītājus, nevis vienkārši nospēlēt slavenākos hitus. Es nāku no eksperimentālās, mākslinieciskākas pankmūzikas vides, tāpēc man patīk izaicinājumi. Es arī gribu dzirdēt hitus, taču man patīk, ja izdara kaut ko neierastāku. Problēma ir tāda, ka daudziem cilvēkiem ir bail riskēt, un tas redzams arī viņu mūzikā," uzskata Gilespijs.

"Primal Scream" šovasar uzstājas Glastonberijas festivālā tieši pirms britu roka leģendu "The Rolling Stones" ilgi gaidītā koncerta.

Nesen grupa izziņoja Lielbritānijas koncertturneju, kurā sniegs ieskatu decembrī gaidāmajā albumā "More Light".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!