Festivāla "Francijas pavasaris" laikā Rīgas Operas festivāla programmā paredzēti divi franču operas iestudējumi - "Radīšana" un "Cilvēka balss", žurnālistiem pastāstīja pasākuma organizatori.
Ludviga van Bēthovena iestudējuma "Radīšana" pirmizrāde notiks 1.jūnijā. Tajā piedalīsies divpadsmit cilvēku. "Izrāde ir neparasta mūsu formātam, tā nav kā klasiskās izrādes. Arī mūsu dejotājiem tā būs laba skola," klātesošajiem teica baletmeistars Aivars Leimanis.

Izrādē skanēs Bēthovena mūzika, bet horeogrāfiju būs veidojis Tjerī Malandēns (Thierry Mallandaine).

Otrs iestudējums - Frānsisa Pulenka "Cilvēka balss" - Rīgā būs redzams 14.jūnijā. Tā ir monoopera, kurā dzied viens soprāns. "Cilvēka balss" ir 40 minūtes garš sievietes monologs pa tālruni. Izrādē skanēs Francijas kamermūzika.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) mākslinieciskās daļas vadītāja Inese Lapa sacīja, ka iestudējuma pirmajā daļā ir doma iekļaut latviešu komponistu darbus - Gundegas Šmites, Artura Maskata un citu.

""Cilvēka balss" ir ļoti poētisks un skaists iestudējums," atzina Lapa un norādīja, ka uz skatuves varēs redzēt slavenu franču soprāni Felisitiju Lotu (Felicity Lott). Viņa dziedājusi gandrīz visas komponista Riharda Štrausa sieviešu lomas.

Šī iestudējuma pirmizrāde notika ceturtdien Lionas operā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!