Foto: Publicitātes attēls
Kaņepes Kultūras centrā 6. aprīlī plkst. 19.00 pirmo reizi Latvijā notiks "FuckUp Nights", kurā sabiedrībā pazīstami cilvēki atklāti stāstīs par savā profesionālajā darbībā piedzīvotajām neveiksmēm, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Šajā vakarā savos stāstos par piedzīvotajām profesionālajām neveiksmēm dalīsies žurnāliste Inga Spriņģe, zinātnieks un Latvijas Universitātes vadošais pētnieks Egils Stalidzāns un improvizators Rihards Sniegs. Pasākumu vadīs komiķis Edgars Bāliņš, kurš arī būs sagatavojis pats savu gardo neveiksmi.

"FuckUp Nights" koncepts radās 2012. gadā Meksikā, kad grupa draugu neformālā gaisotnē sarunājās par neveiksmēm savā profesionālajā darbībā. Pašlaik "FuckUp Nights" pasākumi tiek rīkoti jau 204 pilsētās vairāk nekā 40 valstīs, kur sabiedrībā zināmi un mazāk zināmi cilvēki nekaunas atklāt savas darbības "garoziņu". Tādējādi abas puses ir ieguvēji – stāstītājs spēj par savu pieredzi būt atklāts, bet klausītāji iegūst svešu kļūdu vērtīgo pieredzi. Katrs dalībnieks septiņu minūšu laikā desmit attēlos izstāsta savu stāstu, akcentējot būtiskāko – īstenoto projektu, piedzīvoto neveiksmi, iegūto mācību un pieredzi, kā rīkoties nākamajā reizē.

Foto: Publicitātes foto. "FuckUp Nights" pasākums Insbrukā, Austrijā

"Šobrīd veiksme ir modē. Semināri, diskusijas, lekcijas piedāvā iespējas profesionālās karjeras spodrināšanai. Izaugsme, drosme, uzdrīkstēšanas – visi apkārt, šķiet, ir viņu pašu labākās versijas. Vai tiešām iespējams būt veiksmīgam nepārtraukti? Kā zināms, īstajā dzīvē veiksme ir tikai aisberga redzamā daļa. Tas, iespējams, izskaidro, kāpēc pasaulē arvien lielāku popularitāti gūst tāds pasākums kā "FuckUp Nights", kurā profesionāļi publiski dalās ar saviem kļūdu, neveiksmju un izgāšanās stāstiem," raksta pasākuma rīkotāji. "

FuckUp Nights" pasākumus Rīgā rīkos Luīze Jansone un Dita Stalovska. Par šo konceptu Luīze uzzināja laikā, kad studēja biznesa vadību maģistrantūrā Portugālē: "Mācoties biznesa skolā, apkārt ir daudz ļoti ambiciozu un gudru cilvēku. Vienmēr ir kāds, kurš dara kaut ko labāk, vairāk un foršāk nekā tu. No vienas puses, tas ir motivējoši, bet no otras, tas uzdzen domas – ja nu man nesanāk, ja nu es izgāzīšos? Es jutu, ka laika gaitā bailes no neveiksmēm ņēma virsroku, nogalinot daudz ideju un vēlmi kaut ko uzsākt. Viena ideja gan man ienāca prātā tieši šo baiļu dēļ – radīt vidi, kurā cilvēkiem sanākt kopā, lai svinētu neveiksmes un kopīgi no tām mācītos. Tā arī atradu "FuckUp Nights" organizāciju, jo, kā izrādās – pasaulē ir gana daudz cilvēku, kas domā – neveiksme nav nekāds pasaules gals."

"Par neveiksmēm noteikti jārunā! Tās piemeklē visus, un šī atziņa patiesībā ļoti nomierina, jo saproti, ka tavas kļūdas nav nekas unikāls. Sarunās par neveiksmēm dzimst pārliecība – jā, citiem neizdevās, taču tagad viņi stāv šeit, sarunājas ar mums, un viņu dzīve turpinās un attīstās. Tad kāpēc lai ar mani būtu citādi?" ieceri organizēt "FuckUp Nights Riga" atbalsta domubiedre Dita.

Kaut neviens pasākums vēl nav noticis, kārotāju dzirdēt citu neveiksmju stāstus ir tik daudz, ka reģistrēšanās 6. aprīļa pasākumam jau ir noslēgusies un visas vietas aizņemtas. Tomēr pēc pasākuma visi runātāju stāsti būs pieejami video formātā pasākuma "Facebook"lapā. Plānots, ka šādi pasākumi turpmāk notiks vismaz reizi divos mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!