Foto: Publicitātes attēls
Māksliniece Ingrīda Pičukāne kā mākslas projektu 200 eksemplāros izdos feministisku žurnālu "Samanta", informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāve Anda Boluža.

Žurnāls "Samanta" tiks atvērts ceturtdien, 2. februārī, pulksten 18.30 LLMC centra Ofisa galerijā. To nelielā tirāžā izdevusi Pičukāne sadarbībā ar rakstu autorēm Rasu Jansoni, Agnesi Krivadi, Elizabeti Pičukāni, Zani Zajančkausku, Lindu Curihu un Janu Kukaini, ilustratorēm Zani Zlemešu un Aneti Meleci, fotogrāfēm Viktoriju Ekstu, Dianu Lelis, Mariju Luīzi Meļķi un Luīzi Loti Nežberti.

Pičukāne skaidro, ka alternatīvais žurnāls radīts, lai runātu par sievietes ķermeni feministiskā perspektīvā un veidotu jaunas, pozitīvas uztveres iespējas un tēlus. "Tajā būs modes lapas ar nestandarta modelēm, raksti par mēnešreizēm, sportu un problēmzonām, par spalviņām, par tievēšanu un par vagīnām," vēstījušas žurnāla veidotājas. Žurnāla izdošanā piedalījušās tikai sievietes.

Vienlaikus ar žurnāla "Samanta" atvēršanu noslēgsies Pičukānes darbs pie sienas gleznojuma "Sarkanā upe" LLMC Ofisa galerijā.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ierasties pulksten 17.30 uz jogas sesiju "Sarkanā joga" Agnijas Tiļļas vadībā, lai savienotu kustību ar elpu un rastu veidus, kā atvieglot fizisko un emocionālo diskomfortu dažādos menstruālā cikla posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!