Ar īpašu pasākumu piektdien, 12. novembrī, plkst 19:00, Rīgas Latviešu biedrība (RLB) atzīmēs pastāvēšanas 142. gadadienu, portālu "Delfi" informē RLB pārstāvji.

Mākslas mīļotājus RLB Teātra, Literatūras un Mūzikas komisija aicina apmeklēt Dārgumu Salonu, kurā viesus gaidīs izcilas personības, stāstījumi, vēsturiski notikumi, muzikāli, literāri un teatrāli darbi un nedarbi. Komisiju vadītāju Viktora Hausmaņa, Ērika Hānberga un Arvīda Bomika vadībā svētku noskaņā būs iespēja tikties ar RLB Mūzikas komisijas pārstāvjiem - pianistiem Guntu Sproģi un Venti Zilbertu, muzikologu un komponistu Oļģertu Grāvīti, čellistu Māri Villerušu, diriģentu Juri Kļaviņu un dziedātāju Ingūnu Švāni (soprāns). Savukārt Teātra komisiju pārstāvēs aktieri Venta Vecumniece, Leons Krivāns un režisori Valdis Lūriņš un Andrejs Migla. Omulību radīs un rādīs arī Jānis Ķuzulis un dzejnieks Arnolds Auziņš no RLB Literatūras komisijas.

Savukārt dārgumu meklētāji varēs atrast gan muzikālos dārgumus 6 Rīgas Latviešu biedrības koru - RLB jauktā kora un tā senioru grupas, kamerkora "Austrums", sieviešu kora "Ausma", klasiskās mūzikas kora "Ars Longa" un RLB vīru kora mīļākajās dziesmās un RLB TDA "Vija" mīļākajās dejās, gan izturēt pārbaudījumus RLB TLMS "Rezēda" un "Cēre" darbnīcās, gan noskatīties un pat piedalīties RLB Folkloras komisijas siena leļļu teātrī RLB sienās (uzmanību, bērniem līdz 16 skatīties neiesakām !) "Teātra rādīšana "RLB biedru radīšana"" un dārgumu darbnīcā "Ja ikviens tik zemē sētu..." .

Viesiem būs iespēja arī cīnīties RLB Zolītes kluba zibensturnīrā "Labāk zīle rokā...".

Svētku balle Lielajā zālē sāksies 21:00, spēlēs Viļņa Dumpja orķestris, būs gan dejas, gan kopīgi dziedamas dziesmas, gan apsveikumi un priekšnesumi, gan stāsti, atmiņas un pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!