Foto: Publicitātes foto
Rīgas Latviešu biedrība (RLB) februārī saņēma dāsnu ziedojumu no Vinipegas Latviešu biedrības Kanādā, portālam "Delfi" pavēstīja RLB pārstāvji.

Ievērojamais ziedojums ir 2550 Kanādas dolāri (Ls 1322.99 lati), kas uz Latviju atceļojuši ar mācītāja Māra Ķirsona gādību. Ziedojums veltīts Rīgas Latviešu biedrības atbalstam, attīstībai un atjaunotnei. Īpašs nosacījums - 300 latus no ziedojuma summas veltīt prezidenta Kārļa Ulmaņa piemiņas saglabāšanai un godināšanai.

RLB jau 2010. gada nogalē saņēma apjomīgu dāvinājumu no Vinipegas Latviešu biedrības Kanādā – kultūrvēsturiskus rakstu krājumus un izdevumus.

RLB norāda, ka neraugoties uz finansiāli smago situāciju Latvijā un pasaulē, pēdējā laikā biedrība jūt pastiprinātu sabiedrības atbalstu un atsaucību.

"Rīgas Latviešu biedrība saņem ziedojumus no tās biedriem, taču īpašs gandarījums, ka ziedotāju vidū ir ar biedrību tieši nesaistīti cilvēki, kas par biedrības darbu un mērķiem uzzinājuši no masu medijiem vai, apmeklējot biedrības sarīkojumus," atzīts RLB paziņojumā.

Pēdējais lielākais naudas ziedojums, ko RLB saņēmusi no privātpersonas, bija 2007. gadā advokāta Andra Grūtupa ziedotie 16 347 lati, veltīti vēsturiskās, Ēlerta Treilona veidotās vitrāžas "Sajāja bramaņi augstajā kalnā" (1938.) restaurācijai. Mākslinieces Initas Ēmanes atjaunoto vitrāžu svinīgi atklāja 2008. gada 11. februārī.

Šomēnes RLB sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības un nacionālās kultūras attīstības fondu uzsākusi ziedojumu vākšanas akciju, lai veiktu vērienīgus atjaunošanas un restaurācijas darbus vēsturiskajā, latviešu tautai nozīmīgajā Rīgas Latviešu biedrības namā. Izveidots ziedojumu tālrunis, ziedot iespējams speciālā ziedojumu lādē, var veikt pārskaitījumu uz Rīgas Latviešu biedrības un nacionālās kultūras attīstības fonda ziedojumu kontu, vai veikt personīgu ziedojumu fonda birojā, turklāt maija sākumā paredzēts vērienīgs ziedojumu vākšanas akcijas sarīkojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!