Foto: Publicitātes foto

Rojā ceturtdien plkst. 17 ar jaunizveidotās izstāžu zāles un Valda Celma izstādes atklāšanu sāksies jau piektais kino, mākslas un kultūras festivāls "RojaL".

Kā vēsta festivāla rīkotāji, interesentiem tiks piedāvāta plaša programma trīs dienu garumā.

Ceturtdien trīs brīvdabas kinoteātros un Rojas kultūras centrā tiks demonstrētas: dokumentālā filma " Kurši " (rež. Lauris un Raitis Ābele), spēlfilma "Ida" (rež. Pavel Pavlikovski, Polija), "Es atgriezīšos kā kvēloša roze" (Signe Birkova) un Ļaunuma atspulgs" (rež. Rūdolfs Mings).
Skatītāju iecienīts ir jauno režisoru īsfilmu konkurss, kura pirmā daļa arī sāksies jau ceturtdien.

Piektdien mazajiem skatītājiem notiks vecmeistara Arnolda Burova filmu seanss, tiks atklāta Daiņa Pundura darbu izstāde " Akvārijs 2", pasākumā " Dzeja un dziesma-divi spārni" apmeklētāji varēs iepazīt vietējās literātes Dzintras Žuravskas daiļradi, kurā autores dzeju lasīs aktrise Inga Alsiņa –Lasmane, bet muzikālos priekšnesumus sniegs amatiermākslinieki, kā arī "RIX" kvartets. Vakarā sekos kino skatīšanās, kurā varēs redzēt režisoru Andra Gaujas, Ilonas Brūveres, Pētera Krilova un Vladimira Ļeščova filmas, kā arī turpināsies jauno režisoru īsfilmu konkurss.

Festivāla laikā varēs vērot mākslinieka Jāņa Straupes jūrā izvietoto dabas skulptūru "Hindenburga burkāns", kā arī Rojas novada fotomākslinieka Āra Krauzes jūras tēmai veltītu foto izstādi.

Festivāla noslēguma diena - sestdiena - būs notikumiem bagāta un daudzveidīga. Notiks gan Edmunda Jansona filmu seanss un radošā darbnīca jaunākā vecuma skatītajiem, gan ērģelnieces Lienes Kalnciemas koncerts Kaltenes baznīcā.

Savukārt Rojas kultūras centrā varēs noskatīties "Dirty Deal Teatro" izrādi "Bārdas" un piedalīties festivāla noslēguma un jauno režisoru konkursa uzvarētāja apbalvošanas pasākumā. Festivāls "RojaL" izskanēs Rojas pludmalē ar komponista Raimonda Tigula kinomūzikas koncertu un kino skatīšanos jūras krastā uz 9 x 15 metrus liela piepūšamā ekrāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!