Foto: F64
Ar Jelgavas novada skolēnu kora "Asni" un Rīgas valsts 2. ģimnāzijas jauktā kora sadziedāšanos šodien sāka darboties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku oficiālais informācijas un drošības centrs, kas sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" līdz 12. jūlijam darbosies Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā.

"Centrālais dzelzceļa stacijas laukums Svētku laikā būs nozīmīgs krustpunkts, kur saplūdīs informācija, svētku dalībnieki, atbalstītāji un līdzjutēji. Šeit atradīsies arī oficiālais Svētku informācijas un drošības centrs, kur varēs uzzināt visu par Svētku norisi kopumā, iegūt saturisko un tehnisko informāciju saistībā ar norises vietām, kā arī informāciju par konkrētiem pasākumiem. Ja Svētku norises vietās būs kas pazaudēts vai atrasts - informācijas un drošības centrs būs tā vieta, kur vērsties abos gadījumos. Info centros varēs iegūt arī drukātās Svētku programmas," stāsta Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa. Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā informācijas un drošības centri darbosies 6 Rīgas vietās.

No 6. līdz 12.jūlijam Stacijas laukumā pie t/c "Origo" darbosies ne tikai oficiālais Dziesmu un Deju svētku info punkts, bet arī īpašā Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" Dziesmu un deju svētku radio studija, kurā viesosies svētku dalībnieki, mūziķi, raidījumus veidos neparasti ētera tandēmi, kā piemēram, katru darba dienu pl. 11:00 "Kultūras rondo" vadīs Zigfrīds Muktupāvels un Māra Upmane - Holšteine, stāsta pasākuma rīkotāji.

Turpat Stacijas laukumā uz "Origo Summer Stage" skatuves darba dienu vakaros plkst. 18:00 notiks dziesmotas koru cīņas, kuru ietvaros Latvijas kori izpildīs īpaši sagatavotas dziesmas. Otrdien, 7.jūlijā plkst. 20:00 uz skatuves pēc koru kariem būs vērojams arī koncerts sadarbībā ar DJ Monsta un Ansi Kolmani, kurā tradicionālās koru mūzikas dziesmas tiks apvienotas ar elektronisko mūziku un hiphopu, savukārt 9. jūlijā koru karu vietā no plkst. 16:00 līdz 20:00 pie "Origo Summer Stage" skatuves pulcēsies Dziesmu un deju svētku dalībnieki un notiks īpašs Ielu koncerts ar dejotāju piedalīšanos gan no Latvijas, gan latviešu deju kolektīviem ārzemēs, stāsta pasākuma organizatori.

Papildu šiem pasākumiem uz "Origo Summer stage" skatuves būs iespēja sajust svētku atmosfēru un uz lielā ekrāna vērot XI Latvijas jaunatnes Dziesmu un Deju svētku atklāšanu, deju lielkoncertu "Līdz varavīksnei tikt", gājienu "Ābēcēdē...ūvēzēžē" un noslēguma koncertu "Manā dziesmā Tu...".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!