Foto: Publicitātes foto

Saldus centrā atklāts Māra Čaklā svērs - tā vidū atrodas Kārļa Īles veidotā strūklaka "Medus piliens", kas tapusi iedvesmojoties no Māra Čaklā dzejas.

Līdz šim šajai teritorijai nebija oficiāla nosaukuma. Tā tika dēvēta par Līgo skvēru vai Strūklakas laukumu, stāsta Saldus pašvaldības pārstāvji.

Māra Čaklā skvēra atklāšanas pasākums notika dzejnieka un publicista Māra Čaklā dzimšanas dienā - 16. jūnijā. Pie skvēra uzstādīta Māra Čaklā skvēra norāde, ko svinīgajā pasākumā simboliski atklāja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa. Pasākuma iniciatori bija Saldus Rotari kluba pārstāvji. Pasākumā piedalījās arī Māra Čaklā svēra norādes autors Egils Mednis, Čaklā radinieki un citi interesenti, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Latviešu dzejnieks un publicists Māris Čaklais dzimis 1940. gada 16. jūnijā, Saldū. Ar Čaklā dzeju ir tapuši neskaitāmi daudz skaņdarbu - visvairāk dziesmas ar viņa vārdiem komponējis Imants Kalniņš, arī Pēteris Vasks, Raimonds Pauls, Imants Zemzaris, Valdis Zilveris, Ēriks Ķiģelis, Uldis Stabulnieks un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!