Foto: Publicitātes foto

Septembra trešajā sestdienā ceļojošais festivāls Vadātājs aicina doties uz Dundagas pili, kur šoreiz piedalīsies deju grupa "Sensus", fanka un alternatīvā džeza grupa "The Coco'nuts", performanču māksliniece Elizabeta Lāce, reklāmas guru Ēriks Stendzenieks un režisors, mūziķis un dīdžejs Ģirts Šolis ar diskolektoriju, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Programmā neiztrūkstoši arī latviešu jauno režisoru īsfilmas un iespēja tuvāk iepazīties ar pili un tās vēsturi.

Kā vietējos māksliniekus festivāla komanda aicinājusi Dundagas Mākslas un mūzikas skolas mūsdienu deju grupu "Sensus", kuru 2005. gadā Dundagas vidusskolā izveidoja Daina Miķelsone. No 2011. gada "Sensus" ir Dundagas kultūras pils oficiālais kolektīvs, kura dejotāji katru gadu ar labiem rezultātiem piedalās mūsdienu deju skatēs un kuplina ne vien sava, bet arī citu novadu svētkus.

Savukārt blūzroka un fanka apvienība "The Coco'nuts" uzstājas jau kopš 2012. gada nogales, kopā ierakstījuši divus albumus un savas karjeras laikā uzstājušies daudzviet Latvijā, kā arī ārpus Latvijas.

Elizabeta Lāce ir mūziķe, arfiste un performanču māksliniece, un festivālā redzēsim viņas programmu no diviem izdotajiem albumiem — līviem veltītā arfas solo albuma "Mōaigā" jeb "Zemesmala" un albuma "Songs About D" balsij un klavierēm. Uzzināt, kāpēc reklāma smīdina, aicinās aģentūras "!Mooz" radošais direktors, "Latvian Art Directors Club" prezidents un, iespējams, pamanāmākā personība Latvijas reklāmas industrijā — Ēriks Stendzenieks.

Vakara noslēgumā kājas izlocīt un šo to jaunu par latviešu mūzikas videoklipiem iemācīties aicinās Ģirts Šolis ar diskolektoriju "Latvju dejas". Ģirts Šolis pazīstams kā ļoti daudzpusīgs mākslinieks – Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors, apvienības "Umka.lv" dibinātājs, režisors, aktieris, grupu "Gaujarts" un "Frontlines" dalībnieks, kā arī radio NABA dīdžejs.

Neiztrūkstošs vakara elements būs arī latviešu režisoru īsfilmas, tāpat Vadātāja apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijā pa skaisto pils ēku, tai piederošo teritoriju un pils telpās esošo muzeju.

"Vadātāja" 2017. gada sezona noslēgsies 28. oktobrī Arendoles muižā.

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!