Jaunajā rudens sezonā LTV1 ēterā atgriežas raidījums par arhitektūru un pilsētvidi "Adreses", un visas tā sērijas, sākot no 14. septembra, būs iespēja redzēt arī "Delfi TV" skatītājiem.

Katrā sērijā raidījuma autors Mārtiņš Ķibilds ar kādu paša izvēlētu ceļabiedru dodas uz divām adresēm – diviem arhitektūras objektiem – un tos salīdzina. Secinājums visbiežāk ir, ka viena adrese ir laba, bet otra – ne.

Jau pirmajā sērijā Ķibilds un viņa kompanjons Dainis Īvāns provocēs skatītāju domāšanu, liekot svaru kausos divas šķietami nesalīdzināmas ēkas – Gunāra Birkerta Latvijas Nacionālo bibliotēku un daudz mazāk zināmo (un arī izmēros daudz mazāko) Modra Ģelža vasarnīcu Pabažos. Divi leģendāri arhitekti, divas simboliskas celtnes, un unikāla iespēja tās ieraudzīt cita simbola – Atmodas simbola Daiņa Īvāna – acīm.

LTV1 ēterā “Adreses” skatāmas ik ceturtdienu plkst. 19.30. Raidījumu sadarbībā ar LTV producē studija “VFS Films” un autors Mārtiņš Ķibilds. Līdzfinansētāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds un nekustamo īpašumu attīstītājs “Pillar”. Citi “Adrešu” stāsti – autora Instagram kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!