Foto: stock.xchng

Šī gada Ēnu dienā, kas norisināsies 11.februārī, ir nolēmusi iesaistīties arī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), kas skolēniem un studentiem sniegs iespēju ēnot ne vien pašu darbiniekus, bet arī organizācijas biedrus - virkni sabiedrībā pazīstamu mūziķu, kā arī vairāku mūzikas grupu menedžmenta pārstāvjus, ziņo LaIPA pārstāvji.

Jaunieši var pieteikties ēnot mūziķus Valteru Frīdenbergu, Ralfu Eilandu, Ati Ieviņu un grupu "The Sound Poets", kā arī grupas "Instrumenti" menedžeri Līvu Pētersoni un mūzikas skolas "Andžeja Grauda bungu skola" dibinātāju, grupu "Gain Fast", "Stereo In", "The Clicks" menedžeri Sigitu Graudu. Tāpat savu "ēnu" pieteikumus gaida arī LaIPA izpilddirektore Liena Grīna un mārketinga vadītāja Agate Sīga.

"Iesaistoties Ēnu dienas aktivitātēs, mūsu mērķis ir parādīt, cik aizraujošs un reizē arī sarežģīts ir mūzikas industrijas pārstāvju darbs. Tikai paraugoties uz mūziķu darbu aizkulisēm, ir iespējams iegūt patiesu priekšstatu par to, cik daudz spēka, enerģijas un laika mūziķi un viņu menedžmenta komanda iegulda tajā, lai radītu kvalitatīvu un konkurētspējīgu mūziku.

Savukārt ar piedāvāto iespēju - vienu dienu iejusties LaIPA darbinieku ikdienas dzīvē, mēs ceram veicināt jauniešu izpratni par kolektīvā pārvaldījuma organizāciju darbu un blakustiesību administrēšanas procesu, pateicoties kuram mūziķi ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē var saņemt tiem pienākošos atlīdzību par savu darbu, lai visus savus spēkus un resursus veltītu jaunu skaņdarbu radīšanai," norāda LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Reģistrēties piedāvātajām vakancēm skolēni un studenti var līdz šā gada 2.februārim oficiālajā Ēnu dienu mājas lapā. Vakancēm tiks apstiprināti interesantākie un pamatotākie pieteikumi.

Vienlaikus LaIPA mudina neaizmirst par Ēnu dienas galveno mērķi un reģistrēties vakancēm tikai tad, ja nākotnē patiesi vēlaties savu karjeru veidot tieši šajā nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!