Foto: F64

Rīgu laiku pa laikam kāds vietējais viedokļu līderis nodēvē par hipsteru galvaspilsētu, taču nupat to apstiprinājis arī viens no pasaules populārākajiem portāliem ceļotājiem "SkyScanner".

Kā atzīmē portāls, termins "hipsters" radies ASV jau pagājušā gadsimta 30. gados un apzīmē relaksētu dzīvesveidu, kurš ir cieši saistīts ar dabu un dažādām mākslas formām, tostarp mūziku un vizuālo mākslu.

Savukārt mūsdienās par hipsteru rajoniem pilsētās tradicionāli liecina mazas mājīgas kafejnīciņas, velosipēdu darbnīcas, tā saucamie vintidža veikaliņi un mākslas galerijas.

"SkyScanner" ir apkopojis pasaules 20 populārākos hipsteru kvartālus, atzīstot, ka visu hipsteru sapņu piepildījums - hipsterīgākais no visiem hipsteru rajoniem - ir Miera iela Rīgā.

Tajā ir gan kafejnīcas, gan mākslas galerijas, gan vintidža veikaliņi, gan pieejami friziera pakalpojumi, kā arī iegādājamas grāmatas un dažādas pašu vāktas tējas, raksta portāls. Īpaši tiek izcelta "Dad Cafe", kas esot īsta bohēmas paradīze.

Miera iela šajā topā apsteigusi pat tādus pasaules hipsteru kultūras centrus kā Viljamsburgu Ņujorkā, Kreicbergu Berlīnē, Dalstonu Londonā un Amsterdamas ziemeļu daļu.

Savukārt Miera ielas ģeogrāfiski tuvākais līdzinieks ir Kalamajas kvartāls Tallinā, kurš iekļuvis vien 18. vietā. Ar to tomēr pieticis, lai mūsu ziemeļu kaimiņu hipsteru centrs apsteigtu TOP20 iekļauto "Mission District" Sanfrancisko un Šimokitazavas kvartālu Tokijā.

Foto no Miera ielas svētkiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!