Foto: Publicitātes foto

Māksliniece Katrīna Neiburga lūdz atsaukties jebkāda vecuma vīriešus, kas būtu ar mieru izrādīt savas garāžas un darbnīcas. Tās tiks filmētas, lai kļūtu par daļu no mākslas darba, kurš nākamgad atradīsies 56. Venēcijas biennāles Latvijas paviljonā.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija (KM) publiskā iepirkuma konkursa kārtībā dalībai šai vērienīgajā mākslas notikumā izvēlējusies biedrības "Laikmetīgās mākslas centrs" (LMC) iesniegto ekspozīcijas ideju "Ikonas".

Tajā, sadarbojoties ar kuratoru Kasparu Vanagu, tiks īstenots mākslinieku Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidots multimediāls kopdarbs, kas ir videostāsta un arhitektonisku etīžu kolāža.

Lai tas taptu, Neiburga veido dokumentālu mākslas projektu par vecu tradīciju – vīriešu patiku garāžās vai dārza šķūnītī iekārtot tādas kā "hobiju darbnīcas". "Ja arī tev patīk savu brīvo laiku pavadīt, ķimerējoties ap motoriem vai pie darbagalda, vai arī tu pazīsti kādu, kura intereses atbilst šim aprakstam, lūdzu, raksti uz paradigarazu@gmail.com vai zvani uz telefona numuru 2 7819211!" aicina māksliniece.

2015. gadā Latvijas ekspozīcija atkārtoti atradīsies vēsturiskā un nozīmīgā mākslas teritorijā Venēcijas centrā – Arsenālā, kas 55. Venēcijas biennālē Latvijas ekspozīcijai –mākslinieku Kriša Salmaņa un Kaspara Podnieka darbam "Ziemeļi-Ziemeļaustrumi" – nodrošināja gan neparedzēti lielu apmeklētību, gan arī labas iespējas parādīt radošo veikumu pasaules mēroga mākslas profesionāļiem, kritiķiem un kuratoriem.

Delfi foto no Latvijas paviljona 55. biennālē:

Venēcijas mākslas biennāle ir senākais un viens no apmeklētākajiem mākslas pasākumiem pasaulē, kas notiek reizi divos gados. Biennāli apmeklē mākslas kuratori, kritiķi un kolekcionāri, mākslinieki, kā arī tūristi un vietējie iedzīvotāji. Vērienīgo pasākumu veido biennāles kuratora izvēlēto mākslinieku darbu izstāde un pasaules valstu nacionālo ekspozīciju skates.

2013. gadā Venēcijas biennāli apmeklēja 475 000 cilvēku, oficiālajā skatē piedalījās 88 valstis. Latvija Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999.gada.

Latvijas dalību 56. Venēcijas biennālē informatīvi atbalsta arī portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!