Foto: Publicitātes foto

No 19. līdz 25.augustam "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Rīgas Sociālā dienesta Dienas centru pedagogiem un bērniem uzsāktā vērienīgā bērnu deju projekta "Mūzika, deja piedzīvojums!" ietvaros Engures vidusskolā rīkos radošās darbnīcas–meistarklases, portālu "Delfi" informē VSIA" Latvijas Koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Meistarklasēs piedalīsies 70 Dienas centru bērni un sociālo dienestu darbinieki. Tās vadīs horeogrāfs un deju pedagogs Agris Daņiļēvičs un "Dzirnu" deju skolotāji, kā arī režisore no Norvēģijas Zigrīda Šromma Reibo (Sigrid Strøm Reibo).

Projekta dalībnieki varēs izpētīt Engures apkārtni, dodoties pārgājienā ar kontrolpunktu meklēšanu un komandu uzdevumiem. Katrai dienai radošo darbnīcu-meistarklašu organizatori ir devuši savu moto – "Es iepazīstos!", "Es protu un daru!", "Es un mana komanda!", "Es to paveicu!", "Es atklāju ko jaunu!".

Bērnu deju projekta "Mūzika, deja piedzīvojums!" kulminācija paredzēta 2014.gada jūnijā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas "Rīga 2014" ietvaros, kad notiks Rīgas festivāls. Projekta mērķis ir deju uzveduma izveidošana, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un aptuveni 100 bērni vecumā no 8 līdz 18 gadiem no Rīgas Sociālā dienesta pieciem Dienas centriem – "Čiekurs", "Pirmais stāvs", "Skudrupūznis", "Vecmīlgrāvis", "Kamene"; Rīgas Sociālā dienesta piecām līgumorganizācijām – dienas aprūpes centriem "Sirdsgaisma", "Roku rokā", "Stropiņš", "Patvērums", "Torņakalns" un Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra "Ilga". Uzvedumu veidos norvēģu režisore Zigrīda Šromma Reibo, horeogrāfs un deju pedagogs Agris Daņiļēvičs un zviedru diriģents Kristians Lindbergs (Christian Lindberg). Uzvedumā tiks izmantoti fragmenti no amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina skaņdarbiem Westside Story (Vestsaidas stāsts), Candide (Kandids), On The Town (Pilsētā) u.c.

Sadarbībā ar Latvijas Televīziju tiks veidota filma, kurā būs redzams noslēguma uzvedums 2014.gada jūnijā, kā arī gada garumā dokumentētie nozīmīgākie mēģinājumi un vasaras nometne. Filmu plānots dāvināt projektā iesaistītajiem bērniem un izmantot kā prezentācijas materiālu "Rīgu 2014" ietvaros.

Bērnu deju projekts "Mūzika, deja piedzīvojums!" norisinās ar "Rīga – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!