Foto: DELFI

No 12. līdz 16. decembrim interesentiem piedāvāta iespēja apmeklēt atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkā. Interese ir liela - pirmajā dienā pie muzeja pat veidojās pamatīgas rindas, taču šobrīd atjaunotā ēka kļuvusi par apspriestu tematu sociālajos tīklos.

Lielākoties cilvēki pauž atzinīgus vārdus par jaunajām telpām, taču daži "soctīklotāji" pamanījušies izteikt arī kādu skarbāku vārdu.

Daži asprātīgākie "Twitter" lietotāji pamanījušies sasaistīt aktualitātes, jokojot par tēmu "#Izlasījukomentāros", kuras ietvaros cilvēki iesmej par dažādām nepatiesām ziņām, kas parādās internetā. Savukārt rakstnieks un publicists Nils Sakss slavē ēku, bet nopeļ muzeja jauno vizuālo identitāti.

Trīs dienu laikā atjaunoto ēku apmeklējuši ap 100 000 interesentu.

Atvērto durvju dienu laikā muzejā iespējams nokļūt pa divām ieejām - galveno ieeju no Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses.

Muzejs plāno sākt pakāpenisku pārvākšanos uz jaunajām telpām 2016. gada sākumā. Uz jaunajām krātuvēm tiks pārvesti ap 40 000 mākslas darbu.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta tika kalpojis 107 gadus kopš tā atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!