Foto: Publicitātes foto

No 24.jūlija līdz 26.jūlijam Ziemeļkurzemes ciematā Rojā notiks jau ceturtais kino, mākslas un mūzikas festivāls "RojaL", kur interesentiem būs iespēja baudīt labu kino un tikties ar filmu veidotājiem, informē pasākuma rīkotāji.

Skatītajiem tiks piedāvāta iespēja noskatīties gan latviešu režisores Lailas Pakalniņas filmas "Īsfilma par dzīvi" un "Skurstenis", režisora Anša Bērziņa filmu "Tālavas taurētājs", režisora Ivara Selecka filmu "Kapitalisms šķēsielā", gan citu autoru darbus. Sadarbībā ar Polijas Republikas Vēstniecību tiks izrādītas arī poļu režisoru mākslas filmas, bet mazie skatītāji tiks aicināti uz Nila Skapāna animācijas filmu seansu un radošo darbnīcu.

Festivāla laikā Rojas kultūras centrā tiks atklāta Egila Rozenberga tekstilmākslas darbu izstāde un Sandras Krastiņas izstāde "No austrumiem uz rietumiem". Savukārt Rojas pilsētvidē būs aplūkojami Arņa Bikšes tēlniecības darbi, bet Rojas Jūras muzejā - Ingunas Skujas un Mellisa Braden porcelāna izstāde.

Īpašs festivala piedāvājums būs labas mūzikas mīļotajiem - sestdien Ģipkas baznīcā notiks kamermūzikas koncerts, kurā muzicēs Dita Krenberga, Inga Sunepa un Jānis Žvikovs, bet vakarā Rojas pludmalē skatītājus iepriecinās "RIX" kvartets.

Kā jau ierasts festivāls noslēgsies ar vakara kino seansu pludmalē, kur sestdien uz 10 reiz 15 metrus liela piepūšamā ekrāna tiks demonstrēta 1966.gadā Talsu un Rojas apkaimē uzņemtā filma "Pilsētas atslēgas", kā arī kāda no poļu kinematogrāfijas "zelta" filmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!