Foto: Publicitātes foto
28.aprīlī pulksten 16:00 Doma laukumā par godu Starptautiskajai dejas dienai sāksies Lielais dejas gājiens, pulcējot Rīgas dejotājus un dejas atbalstītājus, portālu "Delfi" informē pasākuma dalībnieki.

Caur Vecrīgu un Bastejkalnu gājiens dosies uz Esplanādi, kur kopā ar nodibinājuma "Rīga 2014" brīvprātīgajiem iesildīs 2014.gadu. Visa dejas ceļa garumā dejotāji, deju pasniedzēji, viņu audzēkņi un citi dejas entuziasti vienosies kopējā ritmā, improvizējot dažādus deju soļus un sniedzot mini performances.

Dalību Lielajā dejas gājienā ir apstiprinājuši deju studiju pasniedzēji un viņu audzēkņi no vairāk nekā 15 Rīgas deju studijām, kopumā pulcējot vismaz 250 gājiena dalībniekus. Tajā aicināti piedalīties arī visi citi dejas mīļi un dejas entuziasti!

Uzreiz pēc Lielā dejas gājiena, 18:00 - 21:00, visi aicināti uz dejas un personības kultūras centru "I-DEJAS MĀJA", izdejot savu augumu un personību terapeitiskajā Stihiju dejā.

Savukārt pašā 29.aprīļa svētku vakarā, sākot no 17:00 līdz pat 22:00, visi aicināti nodegustēt kādas no padsmit dažādajām dejām, kas dzīvo "I-DEJAS MĀJĀ" - Klasiskā deja (balets), Contemporary jazz, Modernā&Laikmetīgā deja, Kontaktimprovizācija, Indiešu klasiskā deja, Capoeira, Stepa deja, Afrikāņu dejas, Baroka laika skatuves dejas, Argentīnas tango, Sarīkojumu dejas, Zumba, Deju un kustību terapija, Autentiskā kustība!

Dejas un personības kultūras centra "I-DEJAS MĀJA" dibinātāja, saimniece un Lielā dejas gājiena organizatore Inese Upeniece stāsta: "Vairums studiju pierādījušas savu ilgtspējīgo kvalitāti jau vairāku gadu garumā. To ilgtspējība atkarīga no viņu pašu entuziasma, kas ar katru gadu vājinās - bez morālā atbalsta, ka šādām studijām ir vērts dzīvot un sniegt kultūru iedzīvotājiem arī turpmāk, ir grūti noturēt sevī entuziasmu. Bez finansiālā atbalsta studijas spēj pastāvēt, pateicoties studiju vadību entuziasmam, vadot studijas uz brīvprātības pamata - no algotā darba brīvajā laikā. Iedomājieties, ja viņiem būtu iespēja vadīt studijas pilnā slodzē?"

1982.gada 29.aprīlī Starptautisko dejas dienu ieviesa UNESCO CID jeb Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācija un zem tās esošā Starptautiskā Dejas padome, lai vienu īpašu dienu gadā mēs visi, visi pievērstu uzmanību dejai, padomātu par tās sūtību un pabaudītu tās sniegto prieku. Jo īpaši šajā dienā aktivitātēs aicināti tie cilvēki, kam liekas – "deja - tas nav man"!

Lielā dejas gājiena dalībnieki:

Flamenko deju klubs "Duende"
"That Dance" studija
"HoopDance Studio"
Līnijdejotāju klubs "Jautrie zābaciņi"
Īru deju grupa "Moonlight Dancers"
Deju un kustību studija "studioX1"
Latviešu tautas deju kolektīvs "Latve"
Deju studija "Glamorous Dance"
Moderno deju klubs "Kaprīze"
Latviešu tautas deju kolektīvs "Bitīte"
Vidējās paaudzes latviešu tautas deju kolektīvs "Auda"
Eksotisko deju teātris "Karinedance"
Deju studija "Leona"
Deju studija "PRO-X"
Stepa grupa "Soul Tap"
Dejas un personības kultūras centrs "I-DEJAS MĀJA"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!