Foto: F64

8. jūnijā tiesa apmierināja SIA "Rīgas nami" prasību pret SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija" (TO). Tiesa lēma no TO piedzīt nomas parādu 5546,88 latu apmērā, kā arī ar 2011.gada 15.augustu atzīt par izbeigtu sadarbības līgumu un izlikt TO no nomas telpām, portālu "Delfi" informē SIA "Rīgas nami" pārstāvji.

Tāpat tiesa lēmusi, parakstot pieņemšanas – nodošanas aktu, TO uzlikt par pienākumu samaksāt tiesāšanās izdevumus.

"Ņemot vērā pasludināto tiesas spriedumu, kā arī TO vadības iepriekš pausto, ka tā rīkosies, ievērojot tiesas spriedumu, "Rīgas nami" paļaujas uz TO turpmāku godprātīgu rīcību, cerot, ka ar šo tiks pielikts punkts telpu turpmākas izmantošanas aizkavēšanai un TO tuvākajā laikā labprātīgi atbrīvos aizņemtās telpas," norāda "Rīgas namu" pārstāve Terēza Luksa.

Viņa atgādina, ka 2010./2011. gada teātra sezonai noslēdzoties, secināts, ka sadarbības līguma ar TO nosacījumi 2011.gadā no TO puses netika izpildīti, turklāt "Teātra Observatorija" 2011.gadā neveica maksājumus par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem pilnā apmērā, kā rezultātā parāds pārsniedza piecus tūkstošus latu.

"Rīgas nami" valde deva iespēju parāda summu samaksāt līdz 2011.gada 1.septembrim, atbilstoši TO iesniegumā izteiktajam lūgumam. Saskaņā ar sadarbības līguma nosacījumiem, TO telpas Rīgas Kongresu namā bija jāatbrīvo viena mēneša laikā.

2011.gada septembrī "Rīgas nami" iesniedza šķīrējtiesā prasību pret SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija", par parāda piedziņu, līguma izbeigšanu un telpu atbrīvošanu.

Kā norāda Luksa, TO parādu līdz šim brīdim nav samaksājusi, kā arī nomātās telpas nav atbrīvotas no dekorācijām, rekvizītiem un cita inventāra un interesi par minēto telpu izmantošanu sabiedriskiem, kultūras plašizklaides pasākumiem ir izrādījušas vairākas organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!