Britu pankroka klasiķa, grupas "The Clash" līdera Džo Strammera vārdā tiks nosaukts laukums Granadā, Spānijā, raksta ārvalstu prese.

Šāds lēmums pieņemts pēc kampaņas sociālajā tīklā "Facebook", kurā iesaistījušies vairāk kā 2000 Granadas iedzīvotāju.

Pilsētas dome uzklausījusi priekšlikumu un nolēmusi vienu no pilsētas laukumiem nosaukt par Plaza de Joe Strummer.

Granadai Strammera biogrāfijā ir īpaša nozīme. Pirmo reizi pazīstamais mūziķis Spānijas pilsētā ieradās 1970. gados, kopā ar savu spāņu tautības draudzeni Palomu Romero, kura, ar segvārdu Palmolive, uzstājās kopā ar meiteņu pankroka grupu "The Slits". Vēlāk Strammers uzstājās kopā ar vietējo Granadas grupu "091", ko pirmo reizi bija dzirdējis kāda Madrides bāra mūzikas automātā, bet vēlāk ar tās dalībniekiem kļuva par labiem draugiem.

Andalūzija un Granada ir minētas arī vienā no populārākajām "The Clash" dziesmām - "Spanish Bombs", kas vēsta par Spānijas pilsoņu karu.

Kā BBC pastāstīja Granadas pilsētas valdes pārstāvis Daniels Galans, akcija "Facebook" izraisījusi lielu interesi, jo daudzu atmiņā joprojām ir palikusi Strammera saistība ar pilsētu, šeit dzīvo cilvēki, kuri viņu atcerās, kuri bijuši viņa draugi, un, tādi, kuri, reiz, kopā ar Strammeru atbraukuši šeit un pārvākušies uz dzīvi Granadā.

Akciju par laukuma nosaukšanu Džo Strammera vārdā atbalstījusi Spānijas Sociālistu darba partija, uzsverot, ka mūziķis iemiesojis "jaunības garu, dumpinieciskumu un rokenrolu" un "nesis pasaulē Granadas vārdu".

Grupas "The Clash" līderis Džo Strammers (īstajā vārdā Džons Greijems Melors) mūžībā aizgāja 2002. gada decembrī, 50 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!